Tarım ve hayvancılık alanında üreticinin desteklenmesi için çalışmalar yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi, hem çevrenin korunması hem de doğal gübre kullanımının arttırılması için yeni bir projeyle doğal gübre üretimine başladı. Bir taraftan Koçarlı'daki Sakız Koyunu Çiftliği'nden çıkan gübreyi Aydınlı çiftçilere dağıtılmak üzere depolamaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da çiftçilerden ihtiyaç fazlası gübrelerini toplamaya başladı.

AYDINLI ÜRETİCİNİN DOĞAL GÜBRE İHTİYACI KARŞILANACAK


Hayvansal atıklarını depolama ve uzaklaştırma sorunu yaşayan vatandaşların ahır artıkları ve hayvan dışkıları Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yerinden alınmaya başlandı. Üreticilerden alınan bu atıklar ise İncirliova'daki doğal gübre dönüşüm istasyonuna naklediliyor. Atıklar burada olgunlaştırılıp doğal gübre haline getirildikten sonra doğal gübre ihtiyacı olan çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ DE ÖNLENECEK


Projeyle, ahır artıkları ve hayvan dışkısının oluşturduğu çevre kirliliğinin yanı sıra sinek sorununa da yol açması nedeniyle vatandaşların hem daha temiz bir çevrede yaşamaları hem de bu atıkların gübre olarak değerlendirilerek çiftçilerin kullanımına sunulacak. Hayvanlarının gübrelerini depolama sorunu yaşayan tüm üreticilerden 444 40 09 numaralı Hızlı Çözüm Merkezi'ni aramalarını isteyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, başlanan projeyle Aydınlı üreticinin doğal gübre ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini ifade etti.

‘AYDINLILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK PROJELER GELİŞTİRİYORUZ’


Aydın’da ürünü elinde kalan çiftçinin imdadına yetişen ve ata tohumu projesiyle milyonlarca fideyi üreticiyle buluşturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, büyük çoğunluğu tarımla hayatını idame ettiren Aydınlıların sorunlarına çözmek için çalıştıklarını söyledi. Aydınlıların yüzünün gülmesi için çitçinin yüzünün gülmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Çerçioğlu, “Biz Aydınlıların yüzünün gülmesi için projeler geliştiriyoruz. Sadece günü kurtarmak için değil, geleceğe yönelik projeleri hayata geçiriyoruz. Çiftçimizi genetiği değiştirilmiş tohumlara mahkum etmemek için ata tohumları projemizi hayata geçirdik. Ve milyonlarca fidemizi vatandaşımıza ücretsiz dağıttık. Şimdide bu fidelerin yetiştirilmesinde doğal gübre kullanımı için projemizi hayata geçiriyoruz. Ata tohumlarımız doğal gübrelerle yetiştirilip, en doğal haliyle sofralarla buluşacak” dedi.