Karacasu’da hizmet veren ve her çeşit pidesiyle ünlü olan Şirin Pide Salonunun yaptığı pideler, bugüne kadar yurt içi ve yurtdışında pek çok yere gönderildi. Koronavirüs ile mücadele sebebiyle lokantaların yalnızca paket servis hizmeti verdiği bugünlerde de Karacasu pidesine olan ilgi kendisinden hiçbir şey kaybetmezken, bu lezzeti bilenler yaptırdıkları siparişleri ilçeye gelme imkanı olmayan dostlarına götürmeyi ihmal etmiyor.

"KARACASU'YA GURURLA HİZMET ETTİM"


1993-2001 yılları arasında Karacasu’da Orman İşletme Şefi olarak çalışan ve ilçeyi özlemle yad eden Bülent Apaydın da ilçeye her gelişinde bol bol yaptırdığı lezzetleri pideleri eşine dostuna götürüyor. Yine Antalya’dan İzmir’e giderken eşi Mine Apaydın ile Şirin Pide’ye uğrayan Bülent Apaydın, Karacasu pidesinin lezzetini diğer ilçelerdeki hiçbir pidecide yakalayamadıklarını söyledi. 8 yıl görev yaptığı Karacasu’dan ayrılmakta oldukça zorlandığını kaydeden Apaydın, “Çünkü güzel günler geçirdim. 8 yıl Karacasu’ya gururla hizmet ettim. Halil İbrahim Usta o yıllardan beri aile dostumuzdur. Haftada birkaç gün mutlaka buraya gelirdik” dedi.

HALİL İBRAHİM USTA BİR KÜLTÜR ELÇİSİ


Halil İbrahim Usta’nın Karacasu’nun bir kültür elçisi olduğunu dile getiren Apaydın, “Pide konusunda bir numara. O yıllardan bu günlere kendini daha da geliştirdi. Birçok yenilikler, güzellikler kattı. İnsanlar bu güzellikleri başka hiçbir yerde bulamayacaklardır. Aydın’a geldiklerinde mutlaka buraya uğramalılar. Bu lezzeti tatmalılar. Dostlarımıza götürüyoruz. Bizler anlattıkça buralara gelme imkanı olmayanlar bizlere “Hani bizim pidelerimiz” diyorlar. Her seferinde böyle paket yapıp mutlaka götürüyoruz. Pide sevgimize korona da engel olamadı” dedi.

FARKINI ANLATTI


Şirin Pidenin farkının anlatan Apaydın, “Halil İbrahim Usta malzeme konusunda elinden gelenin en yapar. Hayvanları kendi yetiştirir bakar, besler. Kendi elleriyle kesime hazır hale getirir. Bu onun farklılığıdır. Bu da kaliteyi doğurur. Üretimin en başından sonuna kadar Halil İbrahim Ustam vardır” dedi. Eşi Mine Apaydın da “Tahinli pideyi anlata anlata bitiremeyiz. Yaşadığımız yerlerde aynısı yaptırmaya çalıştık ama olmadı. Buradaki gibi kimse yapamadı” ifadelerini kullandı.