Koronavirüs süreci sonrasında normalleşme paketi çerçevesinde 1 Haziran 2020 itibariyle restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacağının açıklanmasının ardından Didim’deki bu tür işletmelere dezenfekte çalışması yapıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim Belediyesi ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle başlatılan dezenfekte çalışmasına Aydın BŞB’den 2 ekip, kent merkezinde Didim Belediyesinden 1 ekip ise mahallelerde çalışmalara başladı.

Didim Esnaf Odasına kayıtlı 480 işletme 1 Haziran Pazartesi gününe kadar dezenfekte edilerek hazır hale getirilmesi hedefleniyor.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, dezenfekte çalışmalarına bizzat katılarak esnaflara bilgiler verirken “Daha önce berberler ve kuaförlere yönelik olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Didim Belediyesi ile koordineli yürüttüğümüz çalışmaları bu kez de restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali gibi işletmelerde gerçekleştiriyoruz. Listelere yetkili arkadaşlara verdik. Hem kent merkezi hem de mahallelerde bu tür işletmelere dezenfekte edilerek hazır hale getireceğiz. Bu noktada esnaflarımızın da süreç içerisinde kurallara uymasını da istiyoruz. Bu süreci inşallah el birliğiyle atlatacağımıza inanıyoruz.” dedi.