Aydın’ın Nazilli ilçesinde koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart’ta cemaatle namaz kılınmaması için ibadete kapatılan camiler, ikinci normalleşme takvimi kapsamında bugün Cuma Namazı ile tekrar açıldı. Nazilli merkez ve kırsal mahalleler olmak üzere 133 cami ve 5 kapalı pazaryerinde gerekli dezenfektan ve temizlik işleri yapılarak namaz kılmaya hazır hale gelindi. Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, Zafer Mahallesinde Perşembe Pazarının kurulduğu katlı otoparkta cemaate Cuma Namazını kıldırdı. Namaza Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan da Müftü Bayrakçı’nın arkasında saf tutarak kıldı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, müftülük çalışanları ve Nazilli Belediyesi ekiplerinin ortaklaşa ve özverili çalışması sonucu sosyal mesafeye dikkat edilerek, verilen vaizin ardından Cuma Namazı kılınarak, yasaklardan sonra ilk ibadet yapılmış oldu.

MÜFTÜ BAYRAKÇI EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Bütün hazırlıkların tamamlanarak Cuma Namazına hazırlandıklarını ifade eden Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı, hazırlıklarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Bayrakçı, “Nazilli İlçe Müftüsü Nazilli Merkez ve kırsal Mahallelerde 133 camide ve 5 Kaplı Pazar yerinde Cuma namazı kılındı. Bütün hazırlıklarımızı tamamladık. Sosyal mesafeye dikkat edilerek işaretlemeler yapıldı, belediye görevlilerimiz gerekli temizlikleri yaptı. Bütün halkımızı Cuma Namazına davet ettik. Herkese yetecek yerimiz var. Kimse endişe etmesin. Sadece gelirken seccade ve maskesiz camilerimize gelmesinler. Bunlar olmadan camiye girilemeyecek. Evlerinde abdestlerini alınacak. Sağlık açısından şu anda camilerdeki tuvaletler, abdest alma yerleri kapalı. Nazilli'de Büyükşehir ve Nazilli Belediyesi’nin organizasyonunda bütün camilerimizde dezenfektan çalışmaları yapıldı. Öğle ve İkindi namazlarımız cemaatle gerekli tedbirler kapsamında kılınmaya başlanacak” dedi.

“133 CAMİDE İBADETLERİMİZ BAŞLADI”

Tez zamanda bu badirenin atlatılmasını dileyen Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Camilerimizde bugün itibariyle namaz kılınmaya başlanacak. Belirli kurallar kapsamında kılınacak namazlarımıza Cuma namazı ile başladık. Nazilli’de toplam 133 cami ve 5 kapalı pazaryerinde ibadet işlerine başlamış bulunuyoruz. Allah tez zamanda bu badirenin atlatılarak, her şeyin normale dönerek, günlük hayatımızın ve ibadetlerimizin devamını nasip etsin.”

“DEVLET MİLLET EL ELE”

Vatandaşlarını zor günüde yanlarından olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Ne güzel ki bu ezanlar okunuyor ve Allah’ın davetine icabet edebiliyoruz. Devlet büyüklerimizden, Kaymakamımızdan Allah razı olsun. Kaymakamımız Sedat beyin önderliğinde yapılan toplantıda ilçemizin şartları düşünülerek çok güzel bir planlama yapıldı. Bizde buna iştirak ettik. Bu süreç içinde her şeyi beraber yapmış olmanın ve vatandaşın yanında zor gününse yanında olabilmenin kıvancını yaşıyoruz. Devlet millet el ele olduğu zaman vatandaş hiçbir şekilde mağdur olmuyor. İnşallah bu salgın en kısa sürede biter, eski günlere döneriz diyorum” ifadelerini kullandı. Bugünden itibaren camilerde belirli kurallar dahilinde Öğle ve İkindi namazları cemaatle kılınabilecek.