Koronavirüs nedeniyle 16 Mart'tan beri kapalı olan cami ve mescitler 2,5 ay sonra cuma namazıyla toplu ibadete açıldı. Aydınlılar, belirlenen camilerde cuma namazını kıldı. Efeler İlçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan İl Müftülüğü Külliye Camisi’ne gelen vatandaşların maske taktıkları ve seccadelerini getirdikleri görüldü. Cami girişinde maskesi olmayanlara maske ve seccade verildi. Camide ilk Cuma namazını İl Müftüsü Ercan Aksu kıldırırken Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de aylar sonra ilk Cuma Namazını cemaatle birlikte kıldı.

FARKLI NOKTALARDA CUMA NAMAZI KILINDI

Caminin avlusu küçük olan yerleşim yerlerinde farklı noktalarda Cuma namazı kılındı. Köşk’te halı saha ve namazgahta Cuma namazı eda edilirken, ilçenin en büyük mahallelerinden olan Ilıdağ’da Cuma namazı açık otopark alanında kılındı.

CAMİLERİ ÇOK ÖZLEDİK

Sosyal mesafe kuralına uygun şekilde cuma namazı kılınırken, vatandaşlar uzun bir aradan sonra namaz kılma heyecanı yaşadı. Camide ibadet etmeyi çok özlediklerini belirten vatandaşlardan Lütfi Gündoğdu, “Allah’ımıza bugünler için şükür ediyoruz. Bugün bizi rabbimiz uzun bir aradan sonra huzuruna kabul etti. İnşallah bu durumdan kısa sürede kurtuluruz. Rabbim hasta olan kardeşlerimize şifa versin. Rahmetli olanlara gani gani rahmet eylesin. Rabbim 1.5 metre değil, inancımıza göre omuz omuzu saf tuttuğumuz günleri görmeyi bize yeniden nasip etsin inşallah.