ATRO tarafından siyasi parti genel merkezlerine ve ilçe başkanlıklarına resmi antetli kağıda yazılarak kargoya verilen mektuplar sahiplerine ulaştı. Yaptıkları bu çalışmayla ilgili bilgi veren ATRO Başkanı Ozan Sayın, başkanların gösterdikleri bu ortak tavrın çok değerli ve Türkiye’ye örnek olacak bir davranış olduğunu dile getirdi. Turist rehberleri olarak kazançları doğal ve tarihi güzelliklerden sağladıklarını ve insanlığın emaneti bu değerleri korumakla mükellef olduklarını ifade eden Ozan Sayın, “Elektrik santrallerinin doğaya verdiği zarar bizi endişelendiriyor çünkü şu anda Çine, Karacasu ve Menderes olmak üzere 3 vadimiz var. Eğer biz Karacasu’yu korumazsak meşe ağaçlarının olduğu, mağaraların olduğu, çok büyük bir elma üretiminin olduğu doğayı kaybedeceğiz. Afrodisias gibi dünya kalıcı mirası listesinde bulunan bir antik kente 10 kilometre mesafede bir JES kurmanın hiçbir anlamı yok. Bu doğayı korumamız gerekiyor. Yarın bir gün yürüyüş turları olduğunda insanlar bu doğayı gezmek isteyecek. Burayı da koruyamazsak elimizde hiçbir doğal güzellik kalmayacak. İlçe Başkanlarının gösterdiği tavır bizlere umut verdi. Tüm siyasi görüşlerin bir araya gelmesi ve buna karşı çıkması Türkiye’ye örnek olacak bir davranış. Çok güzel ve değerli bir davranış” ifadelerini kullandı.

MEKTUPTA ŞU İFADELERE YER VERİLDİ

AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, CHP İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu’nun başkanlıklarını yaptığı Karacasu İlçe başkanlıklarına ve Parti Genel Merkezlerine ayrı ayrı gönderilen mektuplarda; “ Aydın İli Karacasu İlçesi Ataeymir Mahallesi’nde sondaj yöntemi ile jeotermal kaynak arama faaliyeti yapmak için ÇED sürecinin yakın zamanda başlayabileceği bilgisi hem ulusal hem yerel gazetelerde duyurulmuştur. Aydın ilinde Germencik ve Buharkent ilçeleri arasında geniş bir alanda JES faaliyetleri bulunmaktadır. Anılan faaliyetlerin başta doğaya olmak üzere yarattığı kirlilik, ören yerlerine ve atmosfere verdiği zarar aşikârdır. Karacasu Bölgesi ve Afrodisias Ören Yerine vereceği zararlardan dolayı, ülke turizmini olumsuz etkilememesi için Aydın Turist Rehberleri Odası olarak, Türkiye Turist Rehberleri Birliği aracılığı ile başta ilgili bakanlıklar olmak üzere kurum ve kuruluşlarla yazışmalarımız olmuştur. Konu ile ilgili olarak Karacasu ilçesinde faaliyet gösteren tüm siyasi partilerin birleşerek jeotermalin Karacasu'ya ve Afrodisias Ören Yerine zararları üzerinde fikir birliği oluşturması, bundan sonraki günlerde sürecin takip edilmesi ve karşılıklı iletişim içinde olunmasının kararlaştırılması odamız ve üyelerimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. Bu vesile ile Karacasu İlçesinin doğal ve tarihi güzelliklerinin korunması kapsamında gösterdiğiniz hassasiyet konusunda odamız adına teşekkürü borç bilir çalışmalarınızda başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Aydın'ın Karacasu ilçesinde jeotermale karşı tavır alarak ilçede jeotermel tesis kurulmasını istemedikleri yönünde basın açıklamaları yapan siyasi partilerin başkanları İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Küpelioğlu'nun "Birlikte toplantı yapalım" çağrıyla bir araya gelmiş ve başkanlar ardından ortak hareket ederek düşüncelerini Belediye Başkanı Zeki İnal’la paylaşmıştı.