Kuşadası'nda geçtiğimiz yıl 22 plaj mavi bayrak tescili alırken bu yıl, mavi bayraklı plaj sayısının 25 olması ilçede memnuniyet yarattı. Kuşadası ve Aydın Büyükşehir Belediyesi işletmesinde olan 6 plajın da mavi bayrak alması dikkat çekti. Bu yıl koronavirüs (Covid-19) nedeniyle herhangi bir tören düzenlenmedi.

"TURİZM CAMİASI İÇİN ÖNEMLİ GÜVENCE ALANI"

Covid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde olumsuz etkilenen sektörlerin başında turizm geldiğini söyleyen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Başkanı Rıza Epikmen; "Bu olumsuz ortama rağmen “doğal çevre” olumlu etkilenen nadir alanlardan biri oldu. Çevrenin ve halk sağlığının korunmasına yönelik kriterleri barındıran, dünyada halk nezdinde en çok bilinen ve güvenilen Mavi Bayrak eko-etiketi bu anlamda önemli rol üstlenecek. Deniz, kum, güneş ağırlıklı gerçekleştirilen kıyı turizminde, normalleşme hazırlıkları sürecinde açıklanan Uluslararası Mavi Bayrak ödüllerinin, insanların turizm tercihlerine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Çevre, sağlık ve hijyen koşullarının en üst seviyede tutulduğu bu dönem içerisinde Mavi Bayraklı plajlarda deniz suyunun mikrobiyolojik olarak kontrol edilmesi, plaj ve donanımlarının temizliği, can güvenliği ve çevre yönetimine dair pek çok kriteri barındırması, tüm bu kriterlerin denetim altında tutulması, Uluslararası turizm camiası için önemli güvence alanları olacaktır" dedi.

ALINACAK ÖNLEM VE KRİTERLERİ SIRALADI

Covid-19 sürecinde yetkili kurumlarca öngörülen halk sağlığına yönelik ilave birtakım kriterler de uygulanacağını söyleyen Epikmen; "Ülkemizin Mavi Bayrak sayıları açısından dünyadaki başarısı bu anlamda önemli bir avantaj sağlamaktadır. Mavi Bayrak kriterlerine ilave olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bilim Kurulumuzun Covid-19 ile mücadele kapsamında belirlediği hususlar da esas alınarak plaj, marina ve yatlarımız için gerekli önlemler alınacaktır. Bu yıl şezlong mesafeleri, donanım ve ekipmanların hijyenine yönelik önlemler, atıkların yönetimine dair birtakım ilave kriterleri uygulayacağız. Çevre sağlığı olmadan insan sağlığı ve sürdürülebilir turizm olmaz" ifadelerini kullandı.

KUŞADASI’NDA MAVİ BAYRAK ALAN PLAJLAR

Setur Marina'nın yanı sıra mavi bayrak alan plajlar ise; Davutlar Grand Belish Hotel Plajı, Davutlar Risus Aqua Beach Resort Hotel Plajı, Davutlar Palm Wings Beach Resort Plajı, Davutlar Flora Garden Ephesus Plajı, Davutlar Aydın Büyükşehir Belediyesi Sevgi Plajı, Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Denizi Halk Plajı, Kuşadası Aydın Büyükşehir Belediyesi Kuştur Halk Plajı, Kuşadası Fantasia Hotel De Luxe Plajı, Kuşadası Belediyesi Secret Beach Halk Plajı, Kuşadası Belediyesi Güvercinada Halk Plajı, Kuşadası Belediyesi Green Beach Halk Plajı, Kuştur Club Plajı, Ladonia Hotels plajı, Adakule Plajı, Atlantique Holiday Club Plajı, Charisma De Luxe Hotel Plajı, Sealight Elite Plajı, Otium Sealight Beach Resort Plajı, Grand Blue Sky Hotel Internatıonal Plajı, Infınıty By Yelken Plajı, Tusan Otel Plajı, Pine Bay Holiday Resort Plajı, Korumar Hotel De Luxe Plajı, Ömer Tatil Köyü Plajı, Ephesia Hotel Plajı, Ephesia Holiday Beach Club Plajı.