Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf öğrencisi olan Francisco Junior, korona virüs salgını sonrası yabancı öğrencilere ülkelerine dönmeleri için tanınan hakkı kullanmadı. Ülkesi Gine Bissau’ya dönüp dinlenmek yerine Aydın’da kalmayı tercih eden Junior, okuduğu üniversitenin hastanesinde asistan hekim olarak gönüllü çalışmaya başladı. ADÜ Hastanesi’nde üç aydır virüsle mücadelede en ön saflarda yer alan Gine Bissau’lu öğrenci, gösterdiği fedakarlıkla gönülleri fethediyor.

MESLEĞİNE AŞIK

Mesleğine aşık asistan doktor Francisco Junior, “Afrika’da bulunan ülkemizin açlık ve yoksulluğu nedeniyle zor şartlar altında doktorluk eğitimi için 2014 yılında buraya geldim. Tıp Fakültesi’nde 6 yıllık eğitim süresi dolmak üzereyken Covid-19 nedeniyle eğitimlere ara verildi. Pandemi nedeniyle bize verilen izni kullanmadım. Ülkeme dönmek yerine burada üzerime düşen her görevi seve seve yapacağımı belirttim. Hastane yönetimimiz bu talebim üzerine virüsle mücadelede görev alan ekip içerisinde bana da yer verdi. Ben de bana verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorum” dedi.

“EVDE KALIN, KURALLARA UYUN”

ADÜ’de can kurtaran ekipte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Junior, “Ülkeme dönseydim sadece kendimi izole edecektim. İyi ki burada kalmışım. Çünkü insanlara faydalı oluyorum. Salgın bitinceye kadar burada olacağım. Mezun olduktan sonra ülkeme dönerek kendi vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vereceğim. Bizler vatandaşlar için görevimizi yapıyoruz, vatandaşlardan ricamız evlerinde kalsınlar ve kurallara uysunlar” diye konuştu.