ADÜ Hastanesi'nde görev yapan 2 Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisinin virüs testleri pozitif çıktı. ADÜ'lü intörnlerin virüse yakalanmasının ardından Türk Tabipler Birliği'nden yapılan açıklamada, “Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi 2 intörn arkadaşımız yeterli kişisel koruyucu ekipman sağlanmadan çalıştırılmaları nedeniyle Covid-19 testi pozitif saptandı. Sağlık çalışanlarının yeterli koruyucu ekipman sağlanmadan çalıştırılmamalarını talep ediyoruz!” denildi. Yaşanan gelişmelerle ilgili bazı sosyal medya kullanıcıları konuyla ilgili paylaşımlarında Vali Yavuz Selim Köşger'i etiketledi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, “ADÜ’de intörn hekim olan sevgili arkadaşlar mesajınızı aldım. Konu doğrudan bizim alanımıza girmemekle beraber konunun takipçisi olacağımı ve sizin lehinize bir çözüm üretilmesi için çalışacağımı bilmenizi isterim. Hepinize sağlıklı ve mutlu bayramlar dilerim” dedi.

ADÜ İDDİAYI YALANLADI

Öte yandan ADÜ Başhekimliği'nden de konuyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada Tıp Fakültesi'nde intörn 2 öğrencide koronavirüs görüldüğü belirtilerek, “Üniversite hastanemizde görev yapan öğretim üyeleri ve araştırma görevlilere sağlanan tüm imkanlar Tıp Fakültesi sın sınıf öğrencilerine sağlanmaktadır. Öğrencilerin, yeterli ekipman sağlanmadığı için Covid-19’a yakalandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri kullanıldı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ise şu açıklamada bulundu: “Sevgili intörn öğrencilerim, konu tarafımızca bizzat takip edilmektedir. Konuyla ilgili tıp fakültesi dekanı ve intörn öğrenci temsilcisi ile telekonferans yöntemi ile görüşme gerçekleştirdik. Çarşamba günü, tıp fakültesi yönetim kurulumuz ve sizi temsil eden intörn öğrencilerimiz ile birlikte bir toplantı düzenleyeceğiz. Mağduriyet ve yanlış bir durum varsa sorun çözüme kavuşturulacaktır.”