Germencik’te bulunan bir akaryakıt istasyonunda sokağa çıkma yasağına ve ruhsatının bulunmamasına rağmen istasyonun marketinin hizmet vermeye devam ettiği ve kaçak su kullandığı ihbarında bulunuldu. İş yerinin açık olduğunun ihbar edilmesi üzerine istasyona en yakın Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri olay yerine gitti. Sokağa çıkma yasağı bulunmasına ve işletmenin ruhsatının olmamasına rağmen istasyonun marketinin açık olduğu ve personelin çalıştırıldığını tespit ededen Büyükşehir ekipleri, market çalışanlarının işletme sahibini araması üzerine akaryakıt istasyonuna işletme sahibi N.H. geldi. Büyükşehir ekiplerinin işletmeyi denetlemeye geldiği haberi sonrası sokağa çıkma yasağını ihlal ederek ruhsatı bulunmayan istasyona gelen N.H., görevini yapmak isteyen Büyükşehir Belediyesi personeline sözlü saldırıda bulunarak, fiziki müdahalede bulundu. Ruhsatın 6 aydır olmadığını kabul eden ve görevlilerin denetleme yetkisi olmadığını iddia eden N.H, görevlilere direnerek istasyondan çıkmalarını istedi. Görevlilere saldırgan tavırları görüntülere yansıyan N.H. buna rağmen polisi arayarak kavga olduğunu iddia etmesi dikkat çekti.

“SALDIRGAN TAVRININ SEBEBİ NE?”

Ruhsatı olmadığı için kapalı olması gereken işyerine gelerek inceleme yapmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerine sert sözlerle bağırarak tepki gösteren N.H.’nin usulsüz kullanım ve sayaç olmadığı için kaçak su kullanılıyor mu hem de ruhsatsız çalışma var mı diye inceleme yapan ekibe fiziki müdahalede bulunması ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülere vatandaşlar tepki gösterirken, “Bir eksiğin yoksa görevlilerin denetiminden neden korkuyorsun? Bu saldırgan tavırlarının nedeni acaba gerçekten ihbar edildiği gibi ruhsatsız işyerini çalıştırman veya kaçak su kullanman mı acaba merak ediyoruz? Eğer suçun veya eksiğin yoksa neden bu kadar tepki gösterdin” ifadelerini kullandı.

İKİ TARAFTA BİRBİRİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

İhbar üzerine yapılan denetimin kasıtlı yapıldığını iddia ederek ekiplere zorluk çıkartan N.H, olay yerine gelen polis memurlarına da emir vermeye çalışması tepki gördü. Polisin ‘Biz kimsenin polisi değiliz, sakin ve bağırmadan konuş’ sözleri üzerine de sakinleşmezken, işyeri sahibi N.H. ve denetlemeye gelen Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Germencik İlçe Emniyet Amirliğine götürülerek ifade verdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal olarak, kendilerine bağırılan, fiziki müdahalede bulunularak görev yapmaları engellenen personellerin de N.H. hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kendisini taciz ettiğini ve kapalı olan işyerini usulsüzce denetlemeye çalıştığını iddia eden N.H.’nin de şikayetçi olduğu belirtildi. N.H.’nin çiftçilik belgesi ile tarlasına gittiği için sokağa çıkma yasağından etkilenmediği ve tarlasına giderken telefon geldiği için akaryakıt istasyonuna geldiğini söylediği öğrenilirken, iki tarafında emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı aktarıldı.