MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın, teşkilat olarak Ramazan ayı süresince hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleri ve Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına verdikleri desteklere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında salgın nedeniyle kan bağışının daha da önem kazandığına vurgu yapan Baskın, teşkilat olarak duyarlılık göstermeye devam ettiklerini belirtirken, Aydınlı vatandaşları da kan bağışı konusunda daha hassas olmaya davet etti. Aydın İl Pandemi Kurulu salgına karşı uygulamaya koydukları tedbir ve önlemler nedeniyle de teşekkür eden Baskın, maskesiz sokağa çıkma yasağı dahil diğer konularda Aydın'ın diğer illere de örnek olduğunu söyledi.

"BİN 500 KİŞİLİK YARDIM PAKETİ DAĞITTIK"

Mart ayının ikinci haftası itibariyle Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle bazı çalışmalarını minimum düzeye indirdiklerini söyleyen Baskın, "Buna rağmen sosyal sorumluluk projelerimize ağırlık vermeye devam ettik. Çalışmalarımız kapsamında salgın nedeniyle iftar etkinlikleri iptal edilince Ramazan ayı öncesinde MHP Genel Başkan Yardımcımız Deniz Depboylu, teşkilatlarımız ve hayırseverlerimizin de katkılarıyla bin 500 kişilik gıda yardım paketleri toplayarak dağıtımını yaptık. İnsanlarımızın zor zamanlarında yanında olmak dinimizin de bir emridir. Bu yardımların bir kısmını Ramazan ayı öncesinde yapma sebebimiz de salgın nedeniyle toplumda büyük kesimin ekonomik zorluklar içinde olmasıdır. Yaklaşık 10 gün önce yardım dağıtımlarımız tamamlandı" dedi.

"KAN BAĞIŞINA DESTEK OLDUK"

Kızılay'ın kan stoklarında ve tedariğinde azalma olması nedeniyle duyarsız kalmalarının da mümkün olmadığını belirten Baskın," Halihazırda devam eden salgın süresince kan bağışının önemi daha da ortaya çıktı. Kadın Kollarımızla birlikte biz de kan bağışına destek olmak istedik. İlk etapta yaklaşık 25 arkadaşımız kan bağışında bulundu. Yine İlçe Başkan Yardımcımız Fethi Yağız’ın başkanlığında mahalle başkanlıklarımızla ve diğer teşkilat mensuplarımızın da katılımıyla kan bağışına peyderbey destek olmaya devam ediliyor. Bugüne kadar kısa sürede teşkilat olarak 50’den fazla kişinin katılımıyla kan bağışında bulunduk. Kan sıklıkla söylendiği gibi acil değil sürekli bir ihtiyaç ve devamlılığı gerekiyor. Biz bu konuda öncü olmaya ve duyarlı davranmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"İL PANDEMİ KURULU'NA TEŞEKKÜR ETTİ"

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz’e de salgın süresince Aydın’da hayata geçirilen tedbirler ve uygulamalar nedeniyle teşekkür eden Baskın, “Kendilerinin nezdinde Aydın İl Pandemi Kurulu’na da çok teşekkür ediyoruz. Aydın yaklaşık 1 milyon 100 bine yaklaşan nüfusuyla bir büyükşehir olmasına rağmen vaka, ölüm ve bulaşıcılık oranlarında belki Türkiye’nin en iyi illerden biri durumundadır. Bu bakımdan Aydın’da hayata geçirilen çalışmalar belki bugün için değil ama ileride örnek gösterilecek çalışmalardır. Alınan önlemlerle birlikte vatandaşlarımızın da kurallara dikkat etmesinin de önemi çok büyük. İnşallah bu badireyi de devletimiz, milletimiz ve tüm insanlık olarak atlatırız. Ben bu vesileyle de tüm Aydınlı hemşehrilerimizin ve Efeler halkımızın Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum" dedi.