Aydın, Karacasu’da yapılması planlanan Denizli Rüzgar Enerji Santrali kapasite artışı için ÇED Raporu inceleme değerlendirme süreci başladı yönündeki ilan metni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sayfasında yayımlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde 12.5.2020 tarihinde yapılan duyuru ile “Aydın ili Karacasu ilçesi sınırları içerisinde Korda Enerji Üretim Pazarlama İthalat ve İhracat A.Ş. tarafından yapılması planlanan Denizli Rüzgâr Enerji Santrali kapasite artışı (22 Türbin – 74,8 MWm / 66 MWe den 27 Türbin – 99,8 MWm / 91 MWe ye çıkarılması) projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği’inin 11. maddesi kapsamında inceleme değerlendirme süreci başlamıştır. ÇED Raporu İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” şeklinde açıklama yapıldı.

66 MEGAWATT ENERJİ

Deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikte kurulan rüzgar türbinleri kilometrelerce uzaklıktan görülebilirken toplam 22 türbin çalışmaya 2019 yılı sonunda başladı. Bir günde 66 megawatt enerji üretme kapasitesine sahip olan Denizli RES’in sadece bir türbinin ürettiği 3 megawatt enerjinin 10 bin kişinin bir günlük enerji ihtiyacını karşıladığı belirtildi. İş yoğunluğuna göre istihdam sağlanan Denizli RES’te bulunan 3.96 metre çapa 80 metre yüksekliğe sahip kulelere takılı her biri 53’er metre uzunluğa sahip kanatlar kilometrelerce uzaklıktan görülebiliyor.

263 MİLYON DOLAR

Akfen Enerjinin şirketin toplam 242 MW'lık kurulu güce sahip Kuzeybatı Projesi'nin bir parçası olan Denizli RES’in de içerisinde yer aldığı toplam 4 adet RES’in maliyetinin 263 milyon dolar olduğu ifade edilmişti. Öte yandan kurulacak 22 türbinden 18 tanesinin Aydın, 4 tanesinin Denizli sınırında olduğu bilgisi verilirken enerjinin toplanıp dağıtılacağı şalt sahasının Denizli sınırlarında olduğu paylaşıldı.