Yaşanan skandal gelişme, AK Parti Koçarlı İlçe Teşkilatında şok etkisi yaratırken, yardımların dar gelirli ailelere gitmediğinden ve usulsüzlük yapıldığından haberdar olan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan'ın yardım çeklerini bazı yakınlarının, arkadaşlarının ve üçüncü şahısların T.C. Kimlik numaralarını göstererek iç ettiği ileri sürülen İlçe Başkanı İlyas Arslan'a sert tepki gösterdiği ortaya çıktı. Yaşanan olay sonrasında Kaplan, Arslan'ın görevden alınmasını isterken, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, konuyla ilgili kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan ise İlçe Başkanı Arslan ile Kadın Kolları Başkanı Yasemin Uygun'un görevden alınmasını istediğini belirterek, "Kimseye kul hakkı yedirmeyiz" dedi.

"ÇOK DİLLENDİRMEYE GEREK YOK"

Konuyla ilgili açıklamasında Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan ile fikir ayrılığı yaşandığını kabul eden Koçarlı İlçe Başkanı Arslan, "Çok dillendirmeye gerek yok. Bu ufak tefek fikir ayrılığı ve çok büyük bir problem değil. Genel Merkeze giden T.C. kimlik numaraları bizden çıktıktan sonra biz müdahale etmiyoruz ki. Vatandaşın kendisine şifre gidiyor, örneğin marketten alıverişini yapıyor. Biz müdahale etmeyiz, aracıyız. Vatandaş cep telefonlarına gelen şifreleriyle alışveriş yapıp ihtiyacını alıyor. Partiyle ilgili istişare yapmamaktan kaynaklı ufak tefek hatalar. Teşkilatlarla belediyenin olduğu yerde her zaman ufak tefek sürtüşmeler olur. Biz teşkilatı, O belediyeyi düşünebilir. Sonuçta O, AK Parti'nin değil herkesin Belediye başkanıdır. Biz kendi partimizin, teşkilatımızın hakkını savunurken birbirimize girip tavırlar aldığımız gibi bir durum söz konusu değil. Aynı partide görev yapıyoruz, o kadar ufak tefek fikir ayrılıkları da olabilir. İnsan yeri geliyor kendi karısıyla bile anlaşamıyor" dedi.

"KİMSEYE KUL HAKKI YEDİRMEYİZ"

Aslan'ın fikir ayrılığı yaşandığını söylemesi ve Özmen'in iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtmesinin aksine, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Arslan ile aralarında yardım nedeniyle sıkıntı yaşandığını ve görevden alınması için AK Parti İl Başkanlığı ile AK Parti Genel Merkezi'nden talep de bulunduğunu söyleyen Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan, "Yardımın doğru gitmediğiyle alakalı görevden alınmasını istedim. Hazırladıkları listeyi iptal ettim. Kul hakkını kimseye yedirmeyiz. Bunlarla bu iş yürütülemez. İlçe Başkanı ile Kadın Kolları Başkanı Yasemin Uygun'un görevden alınması gerekiyor" diye konuştu.

"KAFALARDA SORU İŞARETLERİ OLUŞTU"

Öte yandan her ne kadar İlçe Başkanı Arslan, yalnızca fikir ayrılığı yaşandığından bahsetse de yardımların dağıtımındaki usülsüzlükle ilgili Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan'ın net tavrının bazı iddiaları doğrular nitelikte olması da dikkat çekici bulundu. Edinilen bilgilere göre, Arslan'ın beraberindeki meclis üyeleriyle AK Parti İl Başkanı Özmen'e yaşanan sıkıntıyı da aktardığı öğrenilirken, Özmen'in konuyla ilgili açıklamasında iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylemesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Yaşanan gelişme sonrasında AK Parti Genel Merkezi'nin ne yönde bir tavır takınacağıysa merak konusu oldu.