Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından paylaşılan videolar aracılığıyla Aydınlı Milli Sporcular, 19 Mayıs’la ilgili düşüncelerini dile getirdi.

"TARİHİN BİR BAŞLANGICI"

Milli Sporculardan Aydınlı Ahmet Taçyıldız, “Avrupa ikincisi, Avrupa üçüncüsü ve 2 kez dünya şampiyonluğu bulunan bir sporcuyum. İstiklal Marşı’mızı Avrupa ve dünya şampiyonalarında göklerin en tepesine çektiğimiz bir sporcu olmanın onur ve gururunu yaşarken 19 Mayıs 1919 günü bizim için kocaman bir meşalenin ateşlendiği, Türk milletinin manda ve esaret altında yaşayamadığı bir tarihin başlangıcı olarak görüyorum. Biz gençlerin geleceği için her türlü zorluğa göğüs geren ve iyi bir gelecek bırakmak için çok zor şartlarda mücadele eden ecdadımızla ne kadar övünsek azdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Türk vatanını ve Türk milletinin istiklal ve bağımsızlığı için Kurtuluş Savaşı’nı başlatan, bizleri bu anlamlı günlere taşıyan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

"ECDADIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Milli sporcu Cengiz Arslan; “Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcu eğitim merkezinin yetiştirdiği sporculardan biriyim. Türkiye, Avrupa ve dünyada güreş branşında grekoromen stilde 72 kilogramda şampiyonlukları olan bir sporcuyum. İstiklal Marşı’mızı tüm dünyada okutmuş, bayrağımızı en tepeye çektirmiş bir sporcu olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluğu yaşarken biz gençler için her türlü zorluğu göğüs geren ecdadımızı teşekkür ediyoruz.”

"TARİHİN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİ"

Milli sporcu Burcu Erdemir, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Biz gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

Milli sporcu Şaban Karataş, “Aydın’da yetişmiş sporculardan biriyim. 2006’da Avrupa Şampiyonluğunu elde ettim. Dünya şampiyonasında da ülkemizi temsil ettim. Ecdadımızın bize bıraktığı vatanı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Bu anlamlı günde Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene."

"KURTULUŞ SAVAŞI'NIN BAŞLANGICI"

Milli sporcu Ayşegül Çakın, “Aydınlıyım. Halterci milli sporcuyum. Yıldızlar ve gençlerde dünya ve Avrupa şampiyonluklarım var. Ayrıca Akdeniz oyunlarında da şampiyon oldum. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile büyük hayaller ve umutlarla Samsun’a çıkmıştı. Çünkü ona inanan ve güvenen büyük bir millet vardı. Atamız Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul edilen bu kutlu günü gençlerimize armağan etmiştir. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

"BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"

Milli sporcu Meryem Boz, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Kadın Voleybol Takımında forma giyiyorum. Bu yıl yine Aydın’dayım 300’den fazla kez Milli Takım forması giydim, giymeye devam ediyorum. Herkesin Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun" diye konuştu.