NTO Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan’ın başkanlığında telekonferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıda Arslan ihracat ve üretim yapan oda üyelerinin sokağa çıkma kısıtlaması dışında tutulması konusunda verdiği desteklerden dolayı AK Parti Aydın Milletvekili Kuvvet Erim’e teşekkür etti.
Ayrıca talepler arasında yer alan ve uygulamaya koyulan kredi seçenekleri hakkında da bilgi verdi.
Toplantıda konuşan Bekir Kuvvet Erim, NTO tarafından iletilen sorunlara ilişkin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İHTİSAS OSB KURULMASI YÖNÜNDE ÖNEMLİ ADIM

Erim, Nazilli Ticaret Odasının sorumluluk sahasında bulunan üyelerden gelen talepler sonucu hazırlanan sorunlar dosyasında yer alan İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması yönündeki talebi ile ilgili müjdeyi verdi. Erim yaptığı açıklamada; “Bölgemizdeki yerel ürünlerin hem daha uygun ve ferah koşullarda işlenmesi ve iç ve dış ticarete uygun mamüle dönüşmesi hem de şehirlerde dağınık düzende bulunan işletmelerin bir arada bulunmasını sağlayacak İhtisas OSB kurulması ile ilgili talep değerlendiriliyor, Arslanlı Mahallesi bölgesine kurulması yönündeki yer çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

SÜMERBANK’IN CANLANDIRILMASI PROJESİ

Nazilli’ye kazandırılacak projelerden birisinin de Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın tekrar üretime başlaması olduğunu belirten Bekir Kuvvet Erim, “Sümerbank Basma Fabrikasını tekrar hayata geçirebilmek için Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile çalışmalara devam ediyoruz. Özel işletmeler aracılığıyla tekrar üretime başlanması için görüşmeler devam ediyor” şeklinde konuştu.
Milletvekili Erim, dile getirilen sorunların birçoğu hakkında bilgisi olduğunu, çözüm önerileri hakkında notunu aldığını ve söz konusu taleplerin Bakanlıklara aktarılmak üzere değerlendirileceğini ifade etti. Bunun üzerine konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, bölge sorunlarına ait çözüm önerileri konusunda her zaman destek olmaya çalışan Erim’e toplantıya katıldığı için teşekkür etti.