Buharkent'te yaptığı çalışmalarda dikkat çeken Başkan Erol, belediye olarak hayata geçirdiği projelerle birçok ili geride bıraktı. Belediyenin ve hükümetin projeleriyle birlikte özel yatırımları da ilçeye çeken Başkan Erol'un çabalarıyla hayata geçen Buharkent OSB, yatırımcıların gözdesi haline geldi. Neredeyse tamamen dolan ve genişleme çalışmaları yapılan OSB'ye Türkiye'nin önde gelen iki firması, kuracakları fabrika ile 1 milyarlık yatırım yapacak. Aydın'ın küçük ilçesinde büyük projelere imzasını atan Başkan Erol, Ses Gazetesi'ne yatırımlarla ilgili açıklamada bulundu.

ATILAN ADIMLARIN KARŞILIĞINI ALDIK

Buharkent için en önemli projenin Organize Sanayi Bölgesi'ni hayata geçmesi olduğunu dile getiren Erol, "İlçemizde 2000 yılında kurulmuş, tesviye edilmiş, 2009'dan sonra sahipsiz ve ortada bırakılmış, kapanma noktasına gelmiş bir Organize Sanayi Bölgesi vardı. Göreve geldikten sonra prosedürleri aşıp OSB'mizi ayağa kaldırdık. OSB'de 198 özel mülkiyetin kamulaştırılmasını sağlayıp imar planlarını oluşturduk. Bunlar kendiliğinden olan işler değil. Buharkent OSB'ye gereken değeri vermeseydik, hiçbir şirket buraya gelmezdi. Yaptığımız çalışmalarla OSB'mizi cazibeli hale getirerek 23 yatırımcının buraya yatırım yapmasını sağladık" dedi.

BUHARKENT'E 1 MİLYARLIK YATIRIMI ÇEKTİK

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarının fabrikalarını Buharkent OSB'de kurduğunu belirten Erol, şunları söyledi: "Aydın, Türkiye'de süt üretiminde yedinci sırada yer alıyor. Ancak sütümüzü yeterince kendimiz işleyemiyoruz. Tekirdağ ve Çanakkale'de süt ve süt ürünleri çiftliği olan Kaanlar Gıda, bu alanda ülkemizin önde gelen bir firması. Bu şirketin ilçemize yapacağı yatırımla Aydın'da üretilen tüm sütü işleyebilecek, hatta dışarıdan da süt alacak." Başkan Erol, "Buharkent OSB'ye kurulan tesiste doğrudan 500 kişi, dolaylı olarak da 20 bin kişi istihdam edilecek. Hem kendi sütümüzü işleyecek hem de üreticimiz ürününü daha iyi fiyata satabilecek. Ülkemizin bir diğer önemli firmalarından Seval Kablo'nun yönetimi de OSB'mize yaklaşık 700 milyon liralık bir yatırım yapacak. 150 dönümlük bir araziye Türkiye'nin en büyük kablo fabrikası kurulacak. Biz şu anda sadece bu iki firma ile 1 milyarlık yatırımı Buharkent'e çekmiş durumdayız."

İSTİHDAMA KATKI

Başkan Erol, Buharkent OSB'nin Aydın'ın ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizerek, "Aydın'ın geçen yıl ki ihracatı 715 milyon dolar civarındaydı. Kaanlar ve Seval Kablo, 200 milyon dolar üzerinde ihracat gerçekleştiren ülkemizin güzide firmaları. Buharkent OSB'ye yatırım yapan bu iki firmamız hem il ekonomisine hem de istihdama büyük katkı sağlayacak. Bu yatırımlar ilimizin tarımı ve sanayisini geliştirecek. Buharkent Belediyesi olarak yatırımcıları ilimize kazandırdığımız için çok mutluyuz. Belediyemiz yatırımcıları teşvik ederek ilimiz ve ülke ekonomisine katma değer oluşturmaya devam edecek" diye konuştu.