Yıllardır yapılacağı konuşulan ama bir türlü gerçekleştirilmeyen turizm yolu için Karayolları, ihaleyi yaptı. Söke'den başlayıp, Koçarlı'dan geçerek, Çine Yolu Kavşağı'na kadar devam edecek olan turizm yolunun yapım ihalesini kazanan yüklenici firma, Koçarlı'da şantiyesini kurdu. Çalışmalara başlayan firma yetkilileri, yolun geçeceği güzergahı kazıklarla işaretledi. Pamuk, bamya, kavun gibi ürünlerinin ekili olduğu tarlalarına çalışmak için geldiklerinde kazıkları gören çiftçiler, şok oldu. Bölgeye hayat vermesi beklenen turizm yoluna karşı olmadıklarını belirten çiftçiler, ürünlerini hasat ettikten sonra yolun yapılmasını istemediklerini ifade etti.

"KAMULAŞTIRMA PARASI ÖDENMEDİ"

Çiftçilerden 58 yaşındaki Ayhan Dağdeviren, annesinin 5 dönümlük tarlasını işlediğini, bu tarlaya bir sürü masraf yaparak bamya ve kavun ektiğini söyledi. Turizm yolunun, tarlanın yaklaşık 2 dönümlük kısmından geçeceğini belirten Dağdeviren, "Annem, tarlasının bir bölümünü yol yapımına vermek için imza attı. O zaman onun yanında ben de vardım. Orada görevliye tarlayı boş mu bırakacağız, yoksa işleyecek miyiz diye sordum. Bana tarlayı işleyebileceğimiz söylendi. Ben de bir sürü masraf ederek, tarlaya kavun ve bamya ektim. Sıcakta çalıştım. Üretim yapmak için borç içerisine girdim. Şimdi de gelip mahsulümü bozacaklar. O zaman nasıl borcumu ödeyeceğim? Başka bir gelirimiz yok. Mahsulüm kalksın, yol yapılsın" dedi. Dağdeviren, annesine tarlanın kamulaştırılması için henüz ödeme yapılmadığını da sözlerine ekledi.

"EMEKLERİMİZE YAZIK DEĞİL Mİ?"

49 yaşındaki İsmail Öztürk de, icar ettiği 30 dönüm tarlaya pamuk diktiğini ifade ederek, "Ben tarlayı Eylül-Ekim ayı gibi icar ettim. Tarlaya dönüm başına şimdiye kadar yaklaşık bin lira masraf ettim, pamuk ektim. Para kazanmak için tarlayı borca girerek, işledik. Şimdi tarlanın 7-8 dönümü, yola gidecek. Emeklerimize yazık değil mi? Önceden bize yolun yapılacağı söylenseydi, tarlayı hiç icar etmezdik. Ödenek yok diye yolun kaldığını biliyoruz. Yaptığımız masraflarımızı karşılayabilmek için mahsulümüzü aldıktan sonra yolun yapımına başlanmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"MAĞDURUZ"

37 yaşındaki Ömer Kan ise, "14 dönüm tarla icar ettik. Tarlamızda şu anda bamya var. Mal sahibi, tarlayı icar ettiğimiz zaman bize tarladan yol geçeceğini söylemedi. Tarlayı da Diyarbakır'dan işçi getirerek işletiyoruz. Tarlanın şu anda 4 dönümü yola gidecek. Bu 4 dönümlük yerin bize getirisi, sezon sonuna kadar toplam 6 ton bamya. Kilosunu 6-7 liradan çarptığımızda bizim için iyi para. Buradan bir sürü aile ekmek yiyecek. Mağduruz. Yolun yapılacağından haberimiz olsaydı, başka yeri kiralayıp işlerdik. Biz, ürün kaldırılıncaya kadar yolun yapılmasını istemiyoruz. Çünkü bir sürü masraf yaptık" diye konuştu.