CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti iktidarının 2 Haziran’da açılacak TBMM’de gündeme getirmeye hazırlandığı bir takım konular üzerinden eleştirilerde bulundu. AK Parti’nin TBMM’de gündeme getirmeye hazırlandığı yasa tekliflerinde halkın hangi sorununun çözümü için teklif olduğunu soran Milletvekili Bülbül, iktidarın halkın taleplerini göz ardı ettiğini vurguladığı açıklamalarında, “Vatandaş yangın yerine dönen mutfağa, boş cebine bakıyor, yaşadığına bakıyor ve anketler gösteriyor ki eriyorsunuz. İlk sandıkta gideceksiniz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞA LAFTAN BAŞKA NE VAR?”

AK Parti’nin 2 Haziran’da açılacak TBMM’nde, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devri ile birlikte bazı konulara meclis gündemine getirmeye hazırlandığını belirten Milletvekili Bülbül, “AK Parti, meslek örgütlerinin seçim sisteminin değiştirilmesi, çocuğa yönelik cinsel istismar suçlarına affını (çocuk gelinler) meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. Soruyorum; Şimdi bakın bu yasa tekliflerinde halkın hangi sorununun çözümü teklifi var! Ekonomik kriz ve covit 19 salgınında işsiz ve gelirsiz kalmış esnafa, çiftçiye ve işsize yönelik birşey var mı? Nefes kredisine ulaşamayan esnafa sicil affı mı var? Kira yardımı mı var? İşsize ,yoksula hangi ekonomik destek var. 2019 destekleme primlerini dahi daha alamamış kredi borç batağında olan, tarımsal sulama, tarımsal elektrik, mazot, gübre, ilaç, yem vs girdilerinden bitirdiğiniz çiftçiye ne var? Kredilerini ve kart borçlarını ödeyemeyen vatandaşa laftan başka ne var?” diye konuştu.

“ANKETLERE GÖSTERİYOR Kİ ERİYORSUNUZ”

“Vatandaş iş, aş, gelecek, özgürlük ve adalet arıyor” diyen Milletvekili Bülbül, “CHP olarak Meclis’e yoksul vatandaşa can suyu olması için verdiğimiz yasa tekliflerini niye Meclis gündemine gelmesini engelliyorsunuz? Halkın taleplerini gözardı ederek yandaşlarınıza ve beşli çeteye çalışmaktan başka ne yaparsınız? Yandaş televizyon kanallarında yapay gündemlerle halkı meşgul ettiğinizi sanıyorsunuz.
Ama vatandaş yangın yerine dönen mutfağa, boş cebine bakıyor. Yaşadığına bakıyor ve anketler gösteriyor ki eriyorsunuz. İlk sandıkta gideceksiniz” dedi.