Nazilli’de 14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Başkan Özcan, çiftçileri unutmayarak, kutlama ziyaretleri gerçekleştirdi. İlk olarak Nazilli Ziraat Odasıyla başlayan ziyaretler, NAZKOOP, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü, Çiftçi Malları Koruma Birliği ve Nazilli Tarım Kredi Kooperatifi ziyaretiyle son buldu. İlk olarak Nazilli Ziraat Odasını ziyaret eden Belediye Başkanı Özcan, NZO Başkanı Necdet İzgü tarafından karşılandı. Burada Nazilli Belediyesi'nin tarıma verdiği önemden dolayı teşekkür eden Başkan İzgü, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. İzgü, ayrıca koranavirüs salgını nedeniyle yapımına ara verilen Aydın-Denizli karayolu üzerindeki Yerli Ürünler Satış yerinin yapımına en hızlı şekilde tamamlanacağını dile getirdi. Ardından Nazilli Belediyesi tarafından üreticileri desteklemek, ürünlerini daha kazançlı, daha çok değer katmak ve pazar payını yükseltmek için kurulan NAZKOOP ziyaret edildi. Burada Nazilli Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü ve aynı zamanda NAZKOOP Müdürü olan Hülya Alabay, çalışanlar ve İsabeyli Muhtarı Birkan Çelik tarafından karşılandı. NAZKOOP’un çalışmaları hakkında Müdür Alabay tarafından Başkan Özcan bilgilendirildi.

“ÇİFTÇİLERİMİZ ÜRETMESE, GELİŞTİRMESE HAYATTA KALAMAYIZ”

Bütün çiftçilerin, üreticilerin günlerini kutlayarak açıklamalarına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, çiftçilerin üretiminin Covid-19 döneminde bir daha anlaşıldığını belirterek, “Bir ekonomi üstadının da söylediği gibi ‘Çiftçiler gerçek üreticilerdir. Diğerleri dönüştürücüdür’. Eğer ki çiftçilerimiz üretmese, geliştirmese hayatta kalmamız mümkün olmayacaktır. Gıda zincirinde emeklerinden dolayı çok çok teşekkür ederiz. Covid-19 sürecinde göstermiş oldukları üstün gayretten dolayı çok teşekkür ederiz. Çiftçilerimizin yanında oldukları için devlet yetkililerine teşekkür ederiz. Bu süreçleri hep birlikte aşmanın kıvancını yaşıyoruz” dedi.

“ÇOK ZENGİN TOPRAKLARIN SAHİBİYİZ”

Nazilli’nin kalkınmasının tarımsal kalkınmayla mümkün olacağını dile getiren Özcan, “Bizde diyoruz ki NAZKOOP’la ilgili izin süreci daha önce tamamlanmış olsaydı da, bu herkesin evde kaldığı bu süreçte, çok güçlü yapımızla, bütün insanlara bölgemizin ürünlerini daha rahat ve daha kaliteli şekilde ulaştırıp Nazilli’ye yüzbinlerce liranın aktarılmasını sağlayıp, çiftçilerimizin ürünlerini satılmasını sağlayabilseydik keşke. Fakat çalışmalarımız devam ediyor. Süreç işlemeye devam ediyor. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Bölgemizde çok zengin toprakların sahibiyiz. Güzel bir floramız var. İnsan popülasyonumda çok güçlü, çalışkan, gayretli, yılmayan, 4 mevsim ürün elde edebildiğimiz bir bölgedeyiz. Birçok ekonomik değer kaybettiğimiz dikkate alındığında, Nazilli’nin kalkınması tarımsal kalkınmayla mümkün olacaktır diye düşündüğümüzde. Bütün süreçte bundan bahsetmiştik. NAZKOOP’la biz bunun destekçisi olacağız. Tarım müdürlüğümüzü de kurduk, NAZKOOP’umuzu da kurduk. Yasal süreçleri de hızlıca aşarsak, teknik şartları da yerine getirirsek en iyi ve güçlü hizmeti sağlayacağız. Bütün paydaşlarla uyum içinde çalışacağız. Birlikte kalkınacağız. Birlikten kuvvet doğar” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN’A SÜPRİZ DOĞUM GÜNÜ

Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yaptığı ziyaretlerde Başkan Özcan’a 44’üncü doğum günü nedeniyle sürpriz doğum kutlamaları yapıldı. Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Özcan’a hediye takdim etti. NAZKOOP ziyaretinin sonunda da Başkan Özcan’a sürpriz yapılarak yaşı kadar ağaç dikim için planlanan alana gidildi. Başkan Özcan, 44’üncü ağacı dikerek organizasyon için teşekkür etti.