CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Söke Belediye Başkan vekilliği sürecinde kendi inşaatları başta olmak üzere tanıdığı dostlarına da "Yapı Kullanma İzni" veren CHP'li Söke Belediye Meclisi Üyesi Ersin Solmaz'ın hem belediye meclis üyeliği görevinden hem de partiden istifasının alınarak disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladılar. Yaşanan istifayla ilgili açıklama yapan CHP Söke İlçe Başkanı Özcan "Haberin ilk çıktığı andan itibaren partimizin hukuk kolları ve yönetim kademelerimizle istişarede bulunduk. Ortak bir akılla alınan kararda bugün bu şahsın partimizden ve belediye meclis üyeliğinden istifası istenmiş ve bugün bu istifa gelmiştir. Bundan sonraki sürecin Söke'mize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"ARAŞTIRMALARIMIZ DEVAM EDECEK"


CHP Aydın İl Başkan Yardımcısı Mehmet Zeylan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal kimliğine zarar verecek hiç bir hareketi kabul etmeyiz. Bu konu ortaya çıktığı andan bu yana İl başkanımız Ali Çankır ve Milletvekillerimiz ile sürekli olarak temas halinde süreci yakından takip ettik. Konunun araştırılarak sonuçlanmasının ardından bugün bu istifanın alınması yönünde çalışmalar yaparak karar aldık. Sayın Belediye Başkanımız kurum içerisinde de ismi geçenler hakkında tasarruflarını kullanmıştır. Bundan sonra da bu olayın üzerinde araştırmalar devam edecektir. Hiç kimsenin hiç bir şart altında CHP'nin kurumsal kimliğine zarar vermesine müsade etmeyeceğiz. Kamu oyuna bu süreçte bize verdikleri desteklere teşekkür ediyorum. Bu sürecin sonrasında rahat bir nefes aldık" diye konuştu.
Öte yandan Söke'de Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Fen İşleri Müdürü Serkan Abacı'nın da yaşanan skandal nedeniyle her iki görevinden de istifa ettiği öğrenildi. Ayrıca Fen İşlerinde memur olarak görev yapan Ö.T. de yaşananlar sonrasında istifasını verdi.