Dünya Engelliler Haftası nedeniyle basın açıklamasında bulunan Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Dilmen, “Gelecek Partisi olarak, daima ve her türlü sorunlarının çözümünde engelli yurttaşlarımızın yanlarında olmayı görev telakki ediyoruz” dedi. Açıklamasında, engellilerin sorun ve taleplerinin toplumsal hayatın her alanında gözetilmesini isteyen Başkan Dilmen, yasal düzenlemelerin zorunluluk hale getirilmesini ve engellilerin biraz daha pozitif ayrımcılığa tabi olması gerektiğini de vurguladı.

“HAYAT DAHA KOLAY YAŞANABİLİR HALE GELMELİDİR”


Türkiye’nin nüfusunun yüzde 6.6’sının herhangi bir şekilde engelli olan bireylerden oluştuğunu söyleyen Başkan Dilmen, “Bu da rakamsal olarak yaklaşık 5 milyon civarındadır ve engelli yurttaşlarımızın yüzde 43’ü erkek, yüzde 57’si kadınlardan oluşmaktadır. Covid-19 virüsü sebebiyle engellilerimizin de hayatın birçok alanında zorluklar oluşmuştur. Engelli öğrencilerimizden, bankalarda veya hayatın değişik alanlarında ortaya çıkan ihtiyaçlarının giderilmesinde engellilerimiz biraz daha pozitif ayrımcılığa tabi olmalıdır. Bu ayrımcılık sadece devletin çıkaracağı yasalarda değil, toplum olarak hepimiz tarafından uygulanmalı ve gözetilmelidir ki, engelli vatandaşlarımız için hayat daha kolay yaşanabilir hale gelmeli, onlara gösterdiğimiz ilgi ve alaka toplumsal olarak birlik ve dayanışmayla yaşadığımız hayattan hem engelliler hem bizler açısından zevk almamıza, mutluluğumuza vesile olsun” diye konuştu.

“YASAL DÜZENLEMELER ZORUNLU HALE GETİRİLMELİDİR”


Engellilerin toplumsal hayatta işlerini kolaylaştıracak düzenlemelerin yasal zorunluluk hale getirilmesini gerektiğini belirten Dilmen, “İstiyoruz ki, engelliler için hayatın her alanına ulaşmak kolaylaştırılmalı, yerel yönetimler şehirlerimizin yaya kaldırımlarını bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak düzenlenmeli, hizmet sektöründe faaliyet gösteren resmi ve özel bütün işletme ve kurumlara erişimleri, hizmet almaları için, işlerini kolaylaştıracak düzenlemeler yasal zorunluluk haline getirilmelidir. Yine, engellilerimize yönelik çalışma koşulları iyileştirilmeli ve çalışamaz durumda olanlara ödenen engelli maaşları ihtiyaçlarını görebilecekleri seviyeye mutlaka çıkarılmalıdır. Engellilerimiz için ayrılan ve özellikle her yıl 10-16 mayıs tarihlerinde hatırlanan engelli yurttaşlarımızı sevgiyle ve muhabbetle selamlıyoruz. Biliyoruz ki, hayat birbirimizin sevincine, hüznüne ve sorunların çözümüne katkıda bulunduğumuz oranda güzelleşecektir” dedi.