KaracasuKoronavirüs pandemisi sebebiyle getirilen tek kullanımlık havlu ve önlük uygulamasını işletmelerinde yıllardır uyguladıklarını söyleyen Ümit Sütçüoğlu, “Bugün itibariyle artan maliyetler elbette var. Önümüzdeki günlerde farklı hükümlülüklerde getirilebilir ama ben bu artan maliyetleri hiçbir şekilde her birini misafirimiz olarak gördüğüm müşterilerime yansıtmayacağım. Olağanüstü günlerden geçilen bugünlerde halkımız zaten zor günlerden geçerken ben neden zam yapayım. Koronadan önceki fiyatlarımızla aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Müşterilerimiz bizi özlemiş biz de onları çok özledik. Şu ana kadar müşterilerimizin ilgisi gayet güzel” dedi. Sütçüoğlu getirilen hükümlülüklerin içerisinde yer almasa da da galoş kullandıklarını ve her müşteri için koltuklarına tek kullanımlık naylonlar geçirdiklerini dile getirdi.

“TEK KULLANIMLIK ÜRÜNLERİ ZATEN KULLANIYORDUK”


Yurt genelinde sosyal medyada ve televizyonlarda çıkan “Kuaförlerin maliyetleri artı, yüzde 40 zam yapılmalı” yönündeki haberlerden dolayı rahatsız olduğunu dile getiren Sütçüoğlu, “Bu rahatsızlığımın sebebi kuaförlerin, berberlerin, yüzde 40’a yakın zam yapması gerektiğini duyuruyorlar. Aslında yanlış. Kuaförler de tüm sektörler sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Koronavirüs pandemisiyle tüm dünya uğraşıyor. 51 gündür çalışmıyoruz. Çalışmayınca para kazanamadık. Para kazanamayınca hayatın ne kadar zor olduğunu bütün arkadaşlarımız öğrendi. Açılır açılmaz standartlar getirdiler bizlere. Tek kullanımlık havlu, tek kullanımlık önlüğün yanı sıra siperlik, maske, dezenfektan kullanma zorunluluğu getirdiler. Karacasu’da hizmet veren kuaför olarak tek kullanımlık havluyu koronadan önce de kullanıyordum. Tek kullanımlık önlükleri kullanıyordum. Ben zaten bunları kullanıyorken şimdi halkımız da zor durumdayken neden zam yapayım. Neden daha da yük bindireyim” dedi.

HİJYEN KORONADAN ÖNCE DE VARDI


Ses Gazetesi aracılığı ile pandemi sürecinde yüklenen ekstra maliyetler için hiçbir şekilde müşterilerine zam yansıtmayacağını dile getiren Sütçüoğlu, “Hiçbir şekilde zam yok. Eski fiyatta devam. Önümüzdeki günlerde farklı hükümlülükler getirirlerse bile bunu da halkımıza yansıtmayacağım ve kar marjımdan karşılamaya devam edeceğim. Değil yüzde 40 yüzde bir bile zam yok bizde. Tüm esnaf arkadaşlarımın bizim gibi düşüneceğini zannediyorum. Halkımıza, vatandaşıma fırsatçılık yaparak değil yardımcı olarak elimizden geleni yapacağız. Ben kendime yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi karşımdakine yapmam. Biz de sağlık sektörünün içerisindeyiz. Hijyenik olmak zorundayız. Kullandığımız tüm ürünlerde titiz olmalıyız. Bu koronadan önce de böyleydi şimdi de böyle” ifadelerini kullandı.

“İLK GÖRDÜĞÜMÜZ ZORLUKTA MÜŞTERİYE YÜKLENMEMELİYİZ”


Dezenfektan, siperlik, maske gibi ekstra maliyetler olduğunu ama asla bunları vatandaşlara yansıtmayacağını dile getiren Sütçüoğlu, “Daha önceden kullandığımız malzemeler yüzde yüz arttı. Ama ben bunu süreçte müşteriye yansıtmaya kalkarsam vicdanen rahatsız olacağım. Ticareten yansıtmam lazım ama şu an herkes bir sınavda ve ben insanları bir de bu şekilde zor durumda bırakmak istemiyorum. Göğüs gerebildiğimiz kadar göğüs gereceğiz. Zaten fiyat artışı konusunda odalarımızdan gelen bir bildiri falan da yok. Televizyonda ana haberlerde meslektaşlarımız röportaj veriyor. Maliyetler arttı, tek kullanımlık havlu vs gibi laflar ediyorlar. Bir esnaf yıllarca müşterisinin sayesinde ekmek yiyor, para kazanıyor. İlk gördüğümüz zorlukta müşterimize yüklenirsek olmaz. Ben kendi payıma böyle davranmayacağım. Herhangi bir artış yapmadım, yapmayacağım. Önlem almak parayla değil. Zaten elini yıkıyordun, yine yıkayacaksın. Kolonya sıkıyordun, yine sıkacaksın” şeklinde konuştu.

HER ŞEY KARACASU İÇİN


10 yıldır eşi Yeliz Sütçüoğlu ile birlikte Karacasu’da hizmet verdiğini ve Karacasu’yu çok sevdiğini ifade eden 20 yıllık kuaför Sütçüoğlu, “Bu çıkan haberlerden rahatsız oldum. Bizim halkımız “Taşın altına elimi sokar, bir lokmam varsa paylaşırım” düşüncesindedir. Biz ekstra maliyetlerimizi müşterimize yansıtmaya kendimiz çözeriz. Koronadan önceki fiyatlarımızla aynı şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz. Müşterilerimiz bizi özledi biz de onları çok özledik. Hatta müşterilerimiz demiyoruz, misafirlerimiz diyoruz. Bizim kültürümüzde misafir çok önemlidir. Misafirsiz ev ateşsiz eve benzer. Sosyal mesafemizi koruyarak hasret gidereceğiz ama bu şartlar ortadan kalktığında çayımızla kahvemizle hep birlikte daha sıkı sıkı hasret gidereceğiz” şeklinde konuştu.

HER GÜN DEZENFEKTE EDİLİYOR


Sütçüoğlu, ayrıca, dezenfekte konusunda da “Karacasu Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ilk açıldığımızda farklı günlerde dezenfektan çalışmasını yaptı. Biz bunu bir iki günlük olarak görmüyoruz. Dezenfekte ilaçlarımızı aldık. Her akşam giderken malzememizi hazırlayıp çıkmadan önce dezenfekte çalışmamızı yapıyoruz. Bir şeyleri bir yerden beklemeyelim. Biz kendi önlemimizi kendimiz alalım” dedi.