Didim’deki Su Ürünleri OSB Projesi’ni ötelemediklerini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Posacı, yatırıma karşı çıkılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Benim tahminime göre rant için hazine arazisine konmak isteyenler var” dedi. Açıklamasında ilçedeki çevreci tepkileri de eleştiren Milletvekili Posacı, Didim’de kurulacak Su Ürünleri OSB’ye karşı turizmin ve çevrenin öne sürüldüğünü ancak birilerinin esas amacının proje alanını kapsayan 10 bin dönümlük arazinin üzerine konmak olduğunu ileri sürdü.

“TURİZMLE VE ÇEVREYLE ALAKASI YOK”

Aydın’da Efeler’e bağlı Kadıköy Mahallesi’nde kurulması planlanan jeotermal kaynaklı Sera Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Didim’de kurulacak Su Ürünleri OSB’nin çok önemli yatırımlar olduğunu söyleyen Milletvekili Posacı, “Bu iki yatırım Aydın’ı zıplatacak projelerdir. Özellikle Didim’deki Su Ürünleri OSB Projesi’ni de ötelemiş değiliz. Bu proje de Aydın için çok önemli bir projedir. Didim’deki bazı arkadaşlar turizmi ve çevreyi öne sürüyor. Bana göre bunlar hep hamaset. Beklentileri amiyane tabirle diyeyim; Oradaki 10 bin dönüm arazinin üzerine konmaktır. Hiç turizmle çevreyle alakası olmayan bir konu. Turizm sekteye uğruyor ama üretim sekteye uğramaz. Didim’de bu yatırımla balık üretimi 100 bin tona çıkacak. Çevreye de herhangi bir zararı yok. Bana göre orada benim tahminime göre rant için hazine arazisine konmak isteyenler var. Oysa Didim’deki bu proje Aydın’ın milli gelirini de zıplatacak bir projedir” diye konuştu.

“HER ŞEYE KARŞI OLMAMALIYIZ”

“Aydın’da ona karşı, buna karşı olunursa Aydın’ı biz neyle zıplatacağız” diyen Milletvekili Posacı, “Büyük OSB kuramıyorsun, tarım arazileri heba oluyor. Jeotermalle tarımı buluşturacağız; Ona, buna karşıyız. O halde biz ne yapacağız? Deniz dibimizde balık üretmeyelim, jeotermal altımızda sera yapmayalım. Her şeye karşı olmamalıyız. El birliğiyle güç birliğiyle hareket etmeliyiz. Büyükşehir Belediye Başkanı ile hep beraber masa etrafında Vali Bey’in önderliğinde toplanalım. Kim neyi istiyorsa karşılıklı fikir alışverişini yapsın ve sonuçta da Aydın şehri kazansın. Son Büyükşehir Kanunu ile yerel idaresi yetki ve ekonomik anlamda çok daha güçlendi ama yerel idare işin şov tarafında olursa iş garip kalıyor. Bugün geldiğimiz noktada işin şov tarafındayız. Milli Ata Tohumundan, çilekteki mağduriyeti gidermeden çevreye kadar şov tarafındayız” dedi.

"PROTESTO EYLEMLERİ YAPILMIŞTI"

Öte yandan geçtiğimiz süreçte Didim’de Su Ürünleri OSB'ye karşı bazı Didimliler tarafından imza kampanyası başlatılmış ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında bir otelde yapılan fizibilite raporu değerlendirme toplantısı, bazı çevrecilerin protesto gösterilerine sahne olmuştu. Posacı’nın hazine arazisiyle ilgili rant iddiaları şok etkisi yaratırken, Didim’deki Su Ürünleri OSB’nin kurulmasına karşı çıkan başta CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın, Posacı’nın iddialarıyla ilgili yapacak oldukları açıklamalar da şimdiden merak konusu oldu.