CHP İl Başkanı Ali Çankır’ın mesnetsiz açıklamalarda bulunduğunu belirten İl Başkanı Ömer Özmen, “Biz tekrar etmekten bıkmayacağız.AK Parti iktidarı döneminde Aydın’a 25 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldı.Daha bu sabah Ulaştırma Bakanımız ile videokonferans yolu ile bir toplantı gerçekleştirdik.11 Haziran’da Aydın-Denizli otoyolunun ihalesi gerçekleşecek inşallah.Çıldır havaalanı ile ilgili yapılacak çalışmalar konuşuldu.Tarımın öne çıktığı bu dönemde tarım kenti olan ilimizin ürünlerinin kısa sürede tüketiciye ulaşabilmesi için havaalanının elzem olduğu görüşü tekrar dile getirildi.Aydın’dan her gün uçmak için İzmir’e giden yolcu sayıları ile ilgili detaylar paylaşıldı.İlçelerimizde tamamlanması gereken yollar ve demiryolları paylaşıldı.Bu zor günlerde bile iktidar millete hizmet için elinden geleni yapıyor” dedi.

AYDIN’A 400 MİLYON TL DESTEK


Aydın’a bu pandemi döneminde çeşitli yollar ile sağlanan kaynağın 400 milyon TL’ye yaklaştığını dile getiren Özmen, şunları söyledi: “İlimizde sadece 1 Şubat 2020 tarihinden bu yana 84332 işletme ve kişiye 111 milyon 131 bin 850 TL. tarımsal destek ödemesi yapılmış iken öldük-bittik edebiyatı yapan muhalefete bir şey anlatmak çok da mümkün görünmese de biz yine anlatalım. Bir çok Belediye bu dönemde su faturalarında indirim yaparken veya kapanan işyerlerinden, hatta işyerlerini kapatanların evlerindeki su faturalarını bile almazken Aydın BŞB’den bu konuda bir adım atmasının istenilmesinden niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz. Daha önce Cumhur ittifakı meclis grubu bu talebi paylaştı,hemen hakaret,milletvekilimiz Sn. Metin Yavuz BŞB’den su indirimi beklediklerini kamuoyu ile paylaştı hemen hakaret. Şimdi milletvekilimiz Sn.Mustafa Savaş su faturalarında vatandaşın indirim beklentisini kamuoyu ile paylaşınca yine aynı koro, yine hakaretler.”

HÜKÜMET SİSTEMİNİ ÖVDÜ


Türkiye’nin SCumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde sağlam bir altyapı oluşturduğunun altını çizen Özmen, “Şimdi de sıra, tüm dünyanın gördüğü ancak içerideki müzmin muhaliflerin göremediği veya görmezlikten geldiklerinde; Salgında Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Gıda Örgütü, Avrupa Birliği ve NATO gibi mevcut uluslararası sistemin bütün kurum ve kuruluşlarının görevlerini yapamadığı ortadadır. Ancak Türkiyemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde öyle sağlam bir altyapı oluşturdu ki bu pandemi döneminde çok kısa bir sürede yerli ve milli solunum cihazımızı ürettik, ürettiğimiz yetmedi bir de ihraç etmeye başladık.Ayrıca salgın sonrası için sağlık turizmi açısından ülkemizin dünyaya örnek olmuş sağlık sisteminin bu başarısını sağlık turizmine tahvil etmek için de İstanbul’da iki tane pandemi hastanesi inşaatına başladık ve bitirmek üzereyiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin karar almadaki hızını ve etkinliğini de birlikte görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

DESTEK 200 MİLYARI AŞTI


Özmen, “Ekonomik İstikrar Paketi kapsamlarında vatandaşlarımıza ve sektörlerimize sağladığımız destek 200 milyar TL’yi aştı. Yine pandemi sürecinde gerek sağlık alanında,gerek kamu güvenliği alanında verilen mücadele tüm dünya tarafından takdir edilmiştir, edilmektedir ve örnek gösterilmektedir. Bilime dayalı yapılan çalışmaların,alınan kararların şeffaflığı, insanı merkeze alan uygulamalar ile bir kez daha ülkemizin yeni dönemin en önemli aktörlerinden birisi olduğunu tüm dünya kabul etmiş iken, içerideki muhalefet sadece AK Parti yaptı diye bu başarıları ve övgüleri görmezden gelmektedir.Sizin ülkemizin geleceğine ilişkin karamsar öngörüleriniz sizde kalsın,milletimiz size inanmıyor ve gördüğüne, yaşadıklarına inanıyor.60 civarında ülkeye yardım ulaştıran,on binlerce vatandaşını ülkesine getiren,Vefa ekipleri ile milyonlarca insanımızın bu süreçte ihtiyaçlarını yerinde gören devletimiz önümüzdeki “Yeninin” parlayan yıldızı olacaktır.Yaşlıların huzurevlerinde ölüme terk edildiği batı bir tarafta,65 yaş üstü tüm yaşlılarını birebir takip edip ihtiyaçlarını gören bizim medeniyetimiz bir tarafta” diyerek yapılan çalışmaları dile getirdi.

MUHALEFETİN ÇIRPINIŞLARI


“Esas pişkinlik madalyasını siz hak ediyorsunuz” diyen Özmen, “Siz istediğiniz kadar ülkemizin yarınları için karamsar tablolar çizin,umutsuzluğunuza dair açıklamalar yapın. Bugün ,düne göre daha güçlüyüz ve millet olarak pandemi sonrası oluşacak yeniye hazırız.Avrupa’da lider yapmışlar ülkemizi diye ironide bulunduğunuz iktidar bu ülkeyi dünya lideri yapmayı kendisine şiar edinmiş kadrolardan oluşmaktadır. Pandemi sürecinde tüm dünya ekonomik olarak bir durgunluğa girmiş iken bunun bile siyasetini yaparak buradan medet uman zihniyet milletin gönlüne girmekten uzaktır.Bu sürecin sıkıntılarını millet olarak elbirliği ile aşmaya çalışırken gösterilen başarıdan memnun olmayan muhalefetin çırpınışlarını anlamak güç değil.Nasıl bu millet bugüne kadar size iktidar vermediyse bundan sonra da vermeyecektir.Bizi Avrupa’nın pişkinlik şampiyonu ilan edenlere bu sözleri aynen iade ediyorum.Devletimizin,sağlık çalışanlarımızın,kurumlarımızın ve milletimizin bu başarısını görmezden gelerek esas pişkinlik madalyasını siz hak ediyorsunuz” diye konuştu.