Edinilen bilgiye göre, internet üzerinden araç satış ilanı veren vatandaşlar ile bağlantıya geçen Nazilli’de ikamet eden Halil D., Bülent T. ve Arif S. EFT saatini geçirerek sahte dekont düzeneği ile sadece 4 günde 200 bin TL’lik vurgun yaptı. Çete üyelerinin, araçlarını satmak isteyen vatandaşlar ile bağlantıya geçip bulundukları şehirlere gittikleri belirtildi. Ardından araç sahipleri ile pazarlık yapan ve satış fiyatından anlaşan çete üyelerinin daha sonra vatandaşları banka EFT kapanış saati olan 16.30’dan sonra notere götürdükleri ve araç devri yapıldığı sırada elektronik bankacılık üzerinden hesaba EFT yaptı süsü verdikleri evrak sonrasında ise dekontu gösterdikleri kaydedildi. Buna inanan mağdurların ise güvenerek araç devrine onay verip, sattıkları aktarıldı. Noterden çıktıktan sonra çete üyelerinin yaptıkları EFT’yi bankaların müşteri hizmetlerini arayarak ertesi gün araç aldıkları şahısların banka hesaplarına geçecek olan EFT’yi iptal ettikleri öğrenildi.

10’A YAKIN KİŞİYİ DOLANDIRDILAR!

Nazilli’de ikamet eden çete üyelerinin aynı gün bulundukları şehirdeki bir oto galericiye gittikleri ve dolandırıcılık yöntemi ile aldıkları araçları düşük fiyat ile galerilere sattıkları ve ertesi gün sabah saatlerinde ise aracı 3. kişiye devrettikleri ortaya çıktı. Çete üyelerinin aynı yöntemle 10’a yakın kişiyi dolandırdıkları belirtildi. Mağdurlar dolandırıldıklarını ise ertesi gün EFT açılış sayesinde transfer edildiğini düşündüğü paraların hesaplarına geçmediğini görünce anladıkları ifade edildi. Çetenin özellikle yabancı uyruklu şahıslar üzerine çıkarılan cep telefonu hattı kullandıkları ortaya çıktı. Halil D.’nin çete lideri olduğu ve çete üyelerinin de genelde İran ve Afganistan uyruklu yabancı şahısların üstüne cep telefonu hatları çıkardıkları ve dolandırıcılığı bu telefon numaraları üzerinden yaptıkları belirlendi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Artan şikayetler üzerine harekete geçen JASAT timi çete üyelerini teknik ve fiziki takibe aldı. Günlerce süren takip sonrasında ise JASAT timi Honaz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteği ile şahısları otomobille 7 Mayıs 2020 Perşembe günü Afyonkarahisar’dan Denizli’ye gelirken Honaz ilçesi girişinde durdurmak istedi. Ancak uyarılara aldırmayan çete üyeleri kaçmaya devam edince bu defa ters yöne giren bir sivil jandarma aracı otomobilin önünü kesip durdurdu. Film sahnelerini aratmayan operasyonda araçlarla çete üyelerinin çevresini saran JASAT timi 3 şüpheliyi de araçtan çıkararak kıskıvrak gözaltına aldı. Şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından ‘araç satışı yöntemi ile EFT dolandırıcılığı’ yaptıkları suçlaması ile adliyeye sevk edildi. Öte yandan, şahıslara İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun seyahat izin belgesi olmadan kente giriş yapılması kuralını da deldikleri için toplamda 15 bin 750 TL idari para cezası keserken, mahkemeye çıkarılan 3 şahıs da tutuklandı.