Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, güncel pandemi konusuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde; Didim’in havasının ve doğasının üniversiteler ile bilim camiasında tescilli olduğunu belirtti. Dernek Başkanı Mustafa Şentürk, dünyadaki en yüksek oksijen oranı açısından Didim'in 1. sırada yer alması sebebiyle Covid-19’un da çaresi olarak görüldüğünü belirtti. Şentürk; "Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere neden olan koronavirüs (Covid-19) pandemisi sonrasında ülkeler yavaş yavaş normalleşme sürecine girerken ülkemizde de tedbirler bu noktada gevşetilmeye başlandı. Özellikle yaz dönemine girilen şu günlerde turistik bölgelerde bir hareketlilik yaşanırken, havası, doğası ve deniziyle kendisine has bir destinasyonu olan Didim ise tercih edilen ilçelerin başında gelmeye başladı" dedi.

“COVID-19’UN ÇARESİ OKSİJEN; OKSİJEN İSE DİDİM’DE”

Didim’in antik bir turizm kenti olmasının yanında havası ve doğasıyla da koronavirüs sürecinde, virüse yakalanmak istemeyen kronik rahatsızlığı olanların tercihleri arasında yer aldığını kaydeden Şentürk, KOAH ve astım hastalarına yönelik Didim’in bir çekim merkezi olduğunu belirtti. Şentürk; "Didim sağlık turizmi açısından önemli bir konumda; Dünyadaki en yüksek oksijenin oranı açısından Didim 1. sırada. Bu noktada Didim’in havası üniversitelerce tescillidir. Astım ve KOAH gibi hastalıkların özellikleri ile Covid-19 hastalığının özellikleri etkisi ele alındığında Didim bu tür hastalığı olanların rahatça yaşayabileceği bir yerdir. Çünkü Covid-19‘un da çaresi oksijendir. Yani bahsedilen tedavi edici ilaçlar, vücutta oksijeni yükseltici ilaçlardır" diye konuştu. Didim’in havasının tescilli olması itibariyle tedavi ediciliğinin yanında, Didim’ de bağışıklık sistemini güçlendirici ürünlerin belediye ve özel teşebbüsler tarafından üretildiğini, bu ürünlere olan ilginin pandemi günlerinde beklenenden daha hızlı arttığının gözlendiğini belirten Şentürk bu durumun yerel yönetimin de işini daha da arttıracağına dikkat çekti.

“ESNAFLAR YASAK SONRASI HAZIRLIKLARINA BAŞLAMALI”

Şentürk, yasaklar kalktığında insanların tatil arayışına girdiklerinde, Didim’in sağlık açısından en iyi tercih olacağı için esnaf ve oteller şimdiden ciddi bir adım atarak bu yükü karşılamak amaçlı daha çok önlem alması ve çalışması gerektiğini belirtti.

“VİDEOYLA DİDİM'İ TANITACAĞIZ”

Turizm Derneğinin hazırladığı bir video ile antik kent Apollon Tapınağı, Didim’in oksijeni ve hatta dünyanın en büyük sağlık merkezi olacağını ileri süreceklerini söyleyen Şentürk; “Bu gelişmeler Didim’in hem tanıtımına hem de efsaneleşmesine katkı sağlayacaktır” dedi.