Aydın’ın Efeler ilçesinde hurdacılık yaparak yaşamını idame ettiren 69 yaşındaki Mehmet Yavuz, 200 liralık ev kirasını ödeyemeyince beraber kaldığı arkadaşı tarafından evden atıldı. Yaşlı adam, kalacak yeri olmayınca sokakta yaşamaya başladı. Sağlık sorunları nedeniyle konuşmakta ve yürümekte zorluk çeken yaşlı adamın hastane bahçesinde uzun süredir kaldığını fark eden vatandaşlar, durumu Nazilli Belediyesine bildirdi. Nazilli Vefa Sosyal Destek Grubuna bağlı ekipler, Nazilli Devlet Hastanesi bahçesine gelerek yaşlı adamın durumunu öğrenmeye çalıştı.

NAZİLLİ KAYMAKAMLIĞI YER AYARLADI


Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’un haberdar olduğu yaşlı adam için görevlendirdiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Çevikçelik de hastane bahçesine gelerek Mehmet Yavuz hakkında bilgi aldı. Aydın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Murat Bildik’in de yakından takip ettiği konunun ardından Nazilli Belediyesi veya Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı adamı bir yere yerleştirememesi durumunda Vakfın, Nazilli Öğretmenevi’nde yaşlı adamın kalması için yer ayarladıkları belirtildi. Yaşlı adamın rızası istenirken, Efeler’de kalmak istemesini belirtmesi üzerine devreye Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan girdi. Başkan Özcan, ekiplerine sıcak yemek verilmesi ve yaşlı adamla ilgilenmesi için talimat verirken, İşletme İştirakler Müdürü Serkan Günana’yı görevlendirdiği görüldü.

BAŞKAN ÖZCAN DEVREYE GİRDİ


Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaşlı adamın sağlık durumu ve barınma isteğinin anlatılmasının ardından harekete geçen Başkan Özcan, Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla görüşerek 69 yaşındaki Mehmet Yavuz’un barınması ve bakılması için talepte bulundu. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da konudan haberdar olmasının ardından harekete çeken Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri, Başkan Çerçioğlu’nun ‘Aydın’da kimse yatağa aç girmeyecek’ sözünün gereğini yerine getireceklerini söyledi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Covid-19 salgını nedeniyle yaşlı adamın Nazilli Devlet Hastanesi’nde ön tanı testlerini ve sağlık kontrolünü yaptırmasının ardından Efeler ilçesine sevkini sağladı. Efeler’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait yaşlı bakım evine götürülen yaşlı adamın sağlık kontrollerinde akciğerlerinde bir kitle tespit edildiği öğrenilirken, sonuçlarının 15 gün sonra netleşeceği belirtildi.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NDAN ALLAH RAZI OLSUN”


Hastane bahçesinde beton üzerinde yatmaktan yorulduğunu söyleyen 69 yaşındaki Mehmet Yavuz; “Benimle ilgilenen hastane çalışanları ve vatandaşlar başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Nazilli Belediyesi’nden görevli çocuklar geldi ve yardımcı olmak istediklerini söylediler. Ardından gelen zabıta gençlerimiz Özlem Çerçioğlu’nun bana selamını getirdiler, çok mutlu oldum. Aydın’da kimse yatağa aç girmeyecek demiş Özlem Çerçioğlu, gerçekten de bunu yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, artık benim de sıcak bir yuvam var. İnşallah sağlığım da kısa sürede düzelir” şeklinde konuştu.