Türkiye genelinde olduğu gibi Karacasu’da da yaşlılar saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkabilirken Makbule Kavurmacı da sonunda az da olsa rahat bir nefes aldıklarını söyledi. Bir ayda deyim yerindeyse evde hapis kaldığını dile getiren Kavurmacı, “55 yıldır çalışma hayatının içindeyim. 5 yaşından beri çalışan bir insandım. Bir aydır hapisim evde. Psikolojim bozuldu. Çıldırdım evde. Sıkıcı geçti, vakit geçiremiyorum. Çocukken anne-babamın tezgahı vardı, masura sarıyordum. Evlendim terzilik yaptım. 40 yıldır da market işletiyorum. Evde oturamam ki. Marketimizde gelen gidenle vakit geçiriyoruz. Bayramımız seyranımız yine dükkanımda geçer. Ömrü hayatımda yaşım 65 ilk defa bir ay evden dışarı çıkmadım. Benim suçum ne? Burada müşteri kuyruğa girmiyor ki” dedi.

“4 SAAT DE OLSA ÇOK İYİ GELDİ ”


Kaymakamlıktan izin olmayınca çalışmasına müsaade edilmeyeceğinin Emniyet tarafından kendisine söylediğini ifade eden Kavurmacı, “Ben sabah 08.00’den gece 04.00’e kadar çalışan bir insandım. Eşim 10 sene önce öldü. Ben çalışmak zorundayım. Çocuklarıma yardımcı oluyorum. İki kişi şikayet etti. Evden çıkamaz oldum. Bir aydır evden çıkamıyordum. Çok zor geçti. Bugün verilen kısa sokağa çıkma izni ile saatim gelir gelmez evden dışarı attım kendimi. Yarım saat sonrada eve girmek zorundayım. Çok iyi geldi, en azından rahatladım. İhtiyaçlarımı, evimin eksiklerini aldım. Çok özlemişim. Eve kapanmaktan kafayı oynatacaktım. Her gün elimde bir kova su bir bez, temizlik yaptım. Sürekli bulmaca çözdüm. Ben kalabalık bir alanda çalışmıyorum. Bu benim kendi işim. Bizlere izin verilmeli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“CADDE YÜRÜMEYİ BİLE ÖZLEMİŞİZ”


65 yaş üstüne verilen 4 saatlik izni değerlendiren vatandaşlardan olan Ahmet Toptimur: “Sıkılıyoruz tabi. Evin önünde dolaşıyoruz. Özlemişiz dışarı çıkmayı. İlk günden bu yana yasağa riayet ediyoruz. Kendi istediğimiz gibi alışveriş yapmayı, cadde yürümeyi her şeyi özlemişiz. İnşallah kısa sürede sona erer” dedi. 65 yaş üstü Karacasulu vatandaşlar diğer yerleşim yerlerinde olduğu gibi manav ve marketlere giderek alışverişini yaptı. Evlerinin önüne çıkıp yürüyüş yapan hava alan Karacasulu 65 yaş üstü vatandaşlar sürenin dolmasıyla tekrar evlerine döndü.