Didim’de 65 yaş ve üstü olanlar normalleşme paketi adımları çerçevesinde 11:00 ila 15:00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verilmesinin ardından kendilerini sokağa attı. 65 yaş ve üstü olanlar Kent merkezinde ana caddeler yürüyerek stres atarken bazıları da banklarda oturarak diğer vatandaşlarla sohbet ettikleri görüldü.

“ALTINKUM'A GİRİŞ YASAKLANDI”


İlçenin cazibe merkezi olan Altınkum’da ise Emniyet ve Belediye zabıtası Yalı caddesine girişleri izin vermezken, Altınkum plajı sessizliğini korudu. Altınkum bomboş kalırken, ekiplerin ise devriye görev yürüttükleri görüldü. İlçedeki bazı halk plajlarında ise 65 yaş ve üstü olanlar ise denize kenarında yürüyüş yaptıkları, bazılarının da kumsala uzanarak güneşin tadını çıkardı.

“UYGULAMA SONRASI NEFESİMİZ AÇILDI”


Sokağa çıkma yasağının kısıtlı da ola kaldırılmasından memnun olduğunu belirten Mithat Kermek (65) ise “40 gün sonra ilk kez evden çıktım. İyi oldu. Nefesimiz açıldı ama yinede maskesiz sokağa çıkmadım. Devletin aldığı kurallara uyalım ki bu virüs illeti bir an önce sona ersin.”dedi.
80 yalındaki Muhlis Yılmaz ise “Virüsten dolayı evlerden çıkamadık. Bugünde yürüyüş mesafesinde evden ayrıldım ve bankta vakit geçiyoruz. Bu uygulama iyi oldu. Umarım kısa sürede normal hayata döneriz" dedi.