İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle 11 Mart’tan itibaren sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için dün 4 saatliğine izin verildi. Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da kısıtlamaya verilen aranın ardından Aydınlılar, saat 11.00’dan itibaren sokağa çıkmaya başladı.

GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARDILAR


Hava sıcaklığının termometrelerde 29 dereceyi gösterdiği kentte cadde ve sokaklar 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarla doldu. Bazıları park ve bahçelerde oturup birbirleriyle sohbet ederken bazıları refakatçileriyle yürüyüş yaptı. Çift olarak el ele gezenler de vardı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dışarıda gezenlere “Değerli büyüklerimiz, lütfen sosyal mesafeyi koruyalım, maskelerimizi takalım” anonsuyla sık sık uyardı.

AYAKLARIM AĞRIMIŞTI, İYİ GELDİ


Aylar sonra sokağa çıktığını belirten 73 yaşındaki Muharrem Kenan Aktaş, “Yetkililerin uyarılarını dikkate aldık. Yasak boyunca dışarıya çıkmadık. İzin kapsamında market alışverişine çıktım. Alışverişimi yapıp eve döneceğim. Sokağı özlemişim. Bu izin çok iyi geldi” derken 85 yaşındaki Nejdet Akın, “Evde orucumuzu tutuyoruz. Eşim öleli 13 yıl oldu. Evde olduğumuzdan biraz sıkılmıştık. Kapının önüne kadar çıktık. Evde oturmaktan ayaklarım ağrımıştı. İzin olunca çıkıp gezmek istedim” diye konuştu.

ALLAH DEVLET BÜYÜKLERİMİZDEN RAZI OLSUN


El ele gezen çiftler Kemal ve Mensure Akardere, “İzin verdiler, iki ay sonra dışarıya çıktık. Evimizde bir tek balkona çıkabiliyorduk. Bahçeli evimiz olmadığından bir yere çıkamadık. İhtiyaçlarımızı oğlumuz karşıladı. Bugün hava güneşli olduğu için eşimle birlikte dışarı çıktık. Çok memnunuz. Allah devlet büyüklerimizden razı olsun. Buna da şükür” dedi.
65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığu bulunan vatandaşlar saat 15'te evlerine döndü.