Aydın Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının ilk gününden beri il ve ilçeler bazında çalışmalarını sürdürüyor. Cadde, sokak ve halkın yoğun kullandığı yerleri dezenfekte eden ve köpüklü sularla yıkayan büyükşehir ekipleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla 11 Mayıs’ta açılacak olan berber, kuaför ve güzellik salonlarına da destek vermeye başladı. Esnaflar Başkan Çerçioğlu ve ekibine bu süreçte kendilerine gösterdiği destek için teşekkür etti

“DEZENFEKTE EDİLEN İŞLETMELERE MASKE DAĞITILDI”

Koronavirüs ile mücadelede alınan olumlu sonuçlar sonrası hayatın normalleşmeye başlamasıyla ilgili ilk olarak berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin açılmasına karar verilmişti. 11 Mayıs’ta açılacak olan işletmelere en büyük destek yine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan geldi. Açılış öncesi esnaflara seslenen Başkan Çerçioğlu, dükkanların dezenfekte işlemlerinin belediye tarafından yapılacağını, maske dağıtılacağını ve her zaman esnafların yanında olacaklarını sosyal medya hesabından duyurmuştu. Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla harekete geçen Çevre Koruma Daire Başkanlığına bağlı ekipler, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinde dezenfekte işlemlerini sürdürürken, dezenfekte işlemi biten işletmelere maskeleri de dağıtıldı. Esnaflar önce dükkanlarını dezenfekte eden akabinde de kendilerine maske dağıtan Başkan Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

”ESNAFLARIMIZ TOPUKLU EFE İLE AÇILIŞA HAZIR”

Koronavirüs salgını sebebiyle ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçildiğinin altını çizen Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, bu süreçte belediye olarak Başkan Çerçioğlu’nun talimatları doğrultusunda halkın sağlığı için her türlü önlemi aldıklarını ifade etti. Akkentli konuyla ilgili açıklamasında, “Topuklu Efemizin direktifleri doğrultusunda Söke’de 50 gündür kapalı olan ve ekonomik anlamda zor günler geçiren berber, kuaför ve güzellik salonlarına destek olmak amacıyla dezenfekte işlemlerini yaptık ve maske dağıtımında bulunduk. Bu süreçten en çok etkilenen kesimlerden olan esnaflarımızın daima yanındayız. Başkanımızın talimatıyla 11 Mayıs’ta iş yerlerini açacak olan berber ve kuaförlerimizin dükkanlarını dezenfekte etti. Şimdi de maskelerini dağıtıyoruz. Bu dezenfekte ve maske dağıtımı çalışmamız periyodik olarak devam edecek. Kuaför ve berber arkadaşlarımız ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiler. İnşallah bundan sonra güzel günler onların olur. İşletmelerimiz Topuklu Efe’mizin de desteği ile açılışa hazır. Bundan sonraki süreçte de üzerimize düşen ne varsa yapmaya, esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.