CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, 8 Mayıs’da Aydın Efeler ilçesinde yayılan kötü kokuya ilişkin açıklama yaptı. Tezcan açıklamasında, “Derhal önlem alınmadır, eğer önlem alınmazsa, korona geçse de bu kokudan vatandaşlarımız maskelerini çıkaramayacak duruma gelecektir” dedi. TBMM’de JES’lerle ilgili sorunları yeniden gündeme taşıyacaklarını söyleyen Tezcan, AK Parti Aydın Milletvekillerini de eleştirdiği açıklamasında konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

“HİDROJEN SÜLFÜR GAZI ORANI ARTIYOR”

8 Mayıs 2020 tarihinde Efeler’deki bazı mahallelerde akşam saatlerinde ağır bir kokunun yayılmış olduğunu söyleyen Tezcan, “Kokudan dolayı çok sayıda vatandaşımız rahatsız olmuştur. Özellikle astım hastası olan vatandaşlarımızın nefes almakta zorlandığı, kokunun çürük yumurta kokusu olduğu basına yansımıştır. Aydın ilimizde yaşanan çürük yumurta kokusunun nedeninin jeotermal santrallerden kaynaklı olduğu bilinmektedir. Yapılan JES’lerin ardından Aydın ilindeki hidrojen sülfür gazı oranının arttığı da gözlenmektedir” diye konuştu.

“ÖNERGEMİZ AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİ”

Bu durumun bir benzerinin 2019 Ekim ayında yine Efeler yaşandığını hatırlatan Tezcan, “Bu olaydan sonra CHP Aydın Milletvekilleri olarak Aydın'da kurulan jeotermal enerji santrallerinin kuruluş ve işletme süreçlerinde insan sağlığına ve çevreye vereceği zararların önüne geçmek için alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırma önergesi vermiştik. Bu önergemiz daha önce de Aydın’daki jeotermal santrallere ilişkin verdiğimiz önergelerde olduğu gibi AK Parti ve MHP’nin oylarıyla red edilmiştir” dedi.

“SİZE GÜL KOKUSU GİBİ Mİ GELİYOR?”

Meclisteki araştırma önergesine red oyu veren AK Parti Aydın Milletvekillerini de eleştiren Tezcan, “Bu önergemize red oyu veren AK Partili Aydın Milletvekillerine soruyorum, size bu koku gül kokusu gibi mi geliyor? Üç, beş rantçının karı için Aydın halkı, bu zehirli kokuyu solumak zorunda mı? Aydınımızın toprağını, suyunu, havasını zehirlediniz, şimdi de Aydın halkını zehirliyorsunuz. Derhal önlem alınmadır, eğer önlem alınmazsa, korona geçse de bu kokudan vatandaşlarımız maskelerini çıkaramayacak duruma gelecektir. Konuyu tekrar Meclis gündemine taşıyacağız. Takipçisi olacağız” diye konuştu.