Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Aydoğdu Mahallesi 372 sokakta, 5 yıldır Elif Büfeyi işleten Emine Menteşe ve ailesi, işletmelerine gelen yerli Robin Hood’la mutlu oldu. Öğle saatlerinde büfede Atilla Alparslan Menteşe’nin bulunduğu sırada 35 plakalı araçla gelen bir hayırsever, büfedeki veresiye defterindeki borçları hesaplatarak yaklaşık 3 bin 750 lira tutan veresiye borcunu ödedi. Ardından ismini vermeyen hayırsever, borcu nakit olarak ödedikten sonra veresiye defterini de alarak gözden uzaklaştı.

“ÇOK ŞAŞIRDIM VE MUTLU OLDUM”

Yardımseverin veresiye defterini alıp gittiğini dile getiren büfe sahibinin oğlu Atilla Alparslan Menteşe, “Daha önce hiç görmediğim, 35 plakalı bir araçtan bir adam dükkana geldi. Bana veresiye defteri olup olmadığını sordu. Ben var değince defterdeki borçları hesaplamamı istedi. Bende hesapladım ve 3 bin 750 lira olduğunu söyledim. Cebinden parayı çıkardı ödedi. O anda dükkanda bulunan müşterilerimizin aldıkları ürünlerin paralarını da ödedi. Daha sonra veresiye defterini aldı ve çıkarken borçları olanlara hesabınız ödenmiştir dersiniz dedi ve arabasına binerek gözden uzaklaştı. Çok şaşırdım ve mutlu oldum” dedi.

“İLAÇ GİBİ GELDİ”

İlk kez böyle bir olay yaşadığını ifade eden Elif Büfe’nin sahibi Emine Menteşe de, “5 yıldır ailecek bu dükkanı işletiyoruz. Buradan elde ettiğimiz gelir tam yeterli gelmediği için ben ev temizliğine gidiyorum. Çünkü oğlum üniversitede, kızımı da yeni evlendirdim. Mahallemiz de genelde dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı bir yer. Uzun bir süredir borcunu imkansızlıktan ödeyemeyen müşterilerimiz vardı. Bize paralar gelmeyince malda alamıyordum. Bize ve veresiyesi olan müşterilerimize bu hayırseverin yaptığı örnek hareket ilaç gibi geldi. Allah ondan razı olsun. Bu hareketin diğer yardımseverlere örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.