Ses Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, koronavirüs vaka sayıları, tedavi gören ve iyileşen hasta sayılarıyla ilgili bilgi verdi. Aydın’ın büyükşehir illeri içerisinde en az vaka görülen illerin başında geldiğinin altını çizen Vali Köşger, “İlimizde son vaka sayısı 132. Vefat eden 6 vatandaş bulunuyor. Entübe hasta yok. Yoğun bakımda 5 hasta var. 79 hastamız iyileşerek taburcu oldu. Filyasyon kapsamında takibi yapılan hastalarımız var” dedi.

ACARLAR’DA VİRÜS KONTROL ALTINA ALINDI


Acarlar Mahallesi’nde koronovirüsün kontrol altına alındığını dile getiren Vali Köşger, “Acarlar’da kanser hastası vatandaş, tek başına 30’a yakın kişiye virüs bulaştırdı. Ziyaretine gelen kişilerin temas kurduğu ailelerin yaşadığı 22 ev karantinaya alındı. Acarlar’da son 2-3 gündür yeni vaka çıkmıyor. Bunun dışında Davutlar’da da bir vakamız var. O vakadan da 4-5 kişiye virüs bulaştı” diye konuştu.

NORMALLEŞME ADIMLARI ATILIYOR


“Normalleşme süreci başladı” diyen Vali Köşger, “Büyükşehir illeri arasında en iyi durumda olan illerden bir tanesiyiz. Çok şükür iyiyiz. Normalleşme sürecine geçilirken 65 yaş üstü ve 20 yaş altının sokağa çıkması ilimizde halen serbest değil. Kısıtlı bazı günlerde sokağa çıkma izni verildi. Bu konuya dikkat edilmeli. Bu kesimlerin ihtiyaçlarını karşılamak için Vefa Sosyal Destek Grubu ile hizmet vermeye devam ediyor” diyerek Aydın’da normalleşme süreciyle ilgili adımların hızla atıldığını ifade etti.