Koronavirüs sürecinin ardından başlayan normalleşme sürecinde geçici olarak faaliyetleri durdurulan Berber ve Kuaförler 11 Mayıs Pazartesi itibariyle kurallar çerçevesinde faaliyete başlayacak. Bu süreçte Didim’de Esnaf Odası öncülüğünde Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Didim Belediyesi’nin katkılarıyla işyerleri ekiplerce dezenfekte edildi, işyeri sahiplerine ücretsiz maske ve eldiven dağıtıldı. İşyeri ziyaretlerine Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Oda başkan yardımcısı Nihat Özçevik ile Aydın BŞB Didim Koordinatörü Selahattin Karakan yer aldı.

“ESNAFTAN AYDIN BŞB VE DİDİM BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR”

Başkan Atabay ve beraberindekiler işyerlerini tek tek ziyaret edip, eldiven ve maskeleri teslim ederken, malzeme ve dezenfekte işlemi için her zaman belediyeden ve odadan yardım isteyebileceklerini ifade ederek, sürecin hayır getirmesini dilediler. Gerçekleştirilen hizmetle ilgili olarak işyeri sahipleri Aydın Büyükşehir Belediyesi, Didim Belediyesi ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasına teşekkür ederken, kendilerinin de hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade ettiler. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul ise dezenfekte olayının önemli olduğunu belirterek “Ülke olarak yavaş yavaş normale dönüyoruz. Berber ve kuaförler açılmaya başlandı. Diğer esnaflarımızda yavaş yavaş açılacak. Bu normalleşme süreci yavaş olacak. Bu hizmeti berber ve kuaförlerde başlatmamız kendilerine de moral sağlayacak. İnşallah bu süreci atlatacağız.”dedi.

“KURALLARI UYARAK SÜRECİ ATLATACAĞIZ”

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise 11 Mayıs'taki genelgeye göre berber ve kuaförlerin açılacağını ifade ederek “Aydın BŞB, Didim belediyemiz ve odamızla birlikte onları ziyaret ettik. Maske ve eldiven verdik ve dezenfekte çalışması yapıldı. Genelgeyi hatırlattık. Hatırlarını sorduk. Hepimiz biraz sıkıldık. Süreçte küçük esnafta günü birlik işlerini döndürdüğü için biraz sıkıntı yaşattı. Bundan sonra kuralları uyarak hizmetlerimizi devam edeceğiz ve süreç içerisinde tüm işyerleri açılacaktır" dedi.
Didim ilçe merkezinde devam eden dezenfekte çalışması ile eldiven ve maske dağıtımı hafta sonunda da ilçe merkezi ile mahallelerde devam edeceği öğrenildi.