Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 1.5 aydır kapalı olan berber, kuaför ve güzellik salonları 11 Mayıs’tan itibaren hizmet vermeye hazırlanırken, işletmelerin dezenfeksiyonu için Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına hız kazandırdı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla devam eden çalışmalardan son derece memnun olduklarını söyleyen Söke Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Samed Can, “Her zaman olduğu gibi Topuklu Efemiz hem vatandaşlarımızın hem de esnaflarımızın yanında. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"DETAYLI DEZENFEKSİYON İŞLEMİNDEN GEÇİRİLİYOR"

Gereken temizlik şartlarının sağlanması, randevu sistemiyle çalışılması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet verilmesi şartıyla, berberler, kuaför salonları ve güzellik merkezleri gibi işletmelerin açılma kararından sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi de harekete geçti. Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı dezenfekte ekipleri hafta başında açılacak olan ilçe genelindeki berberler, kuaför salonları ve güzellik merkezlerini detaylı bir şekilde dezenfekte etti. Çalışmaları Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli de bizzat takip etti.

“ÇERÇİOĞLU’NU HER ZAMAN YANIMIZDA HİSSETTİK”

Söke Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Samed Can, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na ve EKİPLERİNE dezenfeksiyon hizmetten dolayı teşekkür ettiği açıklamasında, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na her zaman esnafımızın yanında olduğu için çok teşekkür ediyorum. Bu gün, 11 mayısta işyerlerini açacak esnaf arkadaşlarımızın dükkanlarının dezenfekte işlemi Büyükşehir Belediyemiz tarafından başladı. İlerleyen günlerde de devam edecek. 50 gün boyunca esnafımızın dükkanları kapalı kaldı. Bu süreçte Aydın Büyükşehir Belediyesi dışındaki hiç bir kurumdan yardım gelmedi. Sadece Sayın Başkanımız Özlem Çerçioğlu bizlerin yanında oldu. Gıda yardımından dezenfekte hizmetine her konuda esnafın yanında oldu. Allah ondan razı olsun. Allah onun gönlüne göre versin.” diye konuştu.

”TOPUKLU EFEMİZ ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDA”

Dünyanın koronavirüs pandemisi nedeniyle çok zorlu bir süreçten geçtiğinin altını çizen Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, bu süreçten en çok etkilenen kesimlerden olan esnafların daima yanında olduklarını dile getirdi. Akkentli, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, bu süreç içerisinde kuaför ve kahvecilerin yanlarında çalışan personellerine gıda yardımında bulunmuştu. Bugün de 11 mayısta iş yerlerini açacak olan berber ve kuaförlerimizin dükkanlarını, Özlem Başkanımızın talimatıyla dezenfekte ediyoruz. Bu dezenfekte çalışmamız periyodik olarak devam edecek. Pazartesi günü itibariyle de maske dağıtımı yapacağız. Kuaför ve berber arkadaşlarımız ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiler. İnşallah bundan sonraki süreçte de işleri daha hayırlı olur. Önümüz bayram. Bu konuda da Aydın Büyükşehir Belediyesi esnafımızın yanında, odalarımızın yanında. Bundan sonraki süreçte de üzerimize düşen ne varsa yapmaya, esnaflarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.