Didim Belediyesine ait Altınkum’daki belediye ek hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Başkan Atabay’ın yanı sıra çevirmen olarak Didim Ticaret Odası Başkan yardımcısı ve turizmci Hikmet Atilla’da yer aldı. Toplantının sorunları dinlemek, görüş ve önerileri almak için düzenlendiğini kaydeden Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay çeşitli milletlere ait yabancı uyruklu vatandaşlarla yıllardır iç içe olduklarını kaydederek, onları önemsediklerini ifade etti.
Toplantıya katılan yabancı uyruklu vatandaşlar ise başta inşaat süresince ortaya çıkan gürültü ve görüntü kirliliği, atık plastik konteynırları, zaman zaman yaşanan ani su ve elektrik kesintileri, ilaçlama sıkıntıları, belediyeden yapılan duyuruların anlaşılmaması gibi bir çok konuda sorunlarını aktarıp fikir ve önerilerini dile getirdiler.
Başkan Atabay ise sorunları birim amirleri ile görüşeceğini kaydederek, su ve elektrik konuları ise AYDEM ve ASKİ’ye iletilmesi noktasında çalışacağını ifade etti.
Başkan Atabay belediye olarak yeni yapacakları projeleri de yabancı uyruklu vatandaşlara anlatarak, “İlçemizde 750 kişilik Kültür merkezi, 3500 kişilik amfi tiyatro, Altınkum’da 300 kişilik belediyenin işleteceği balık restoran, yollar ve büyük parklar gibi bir çok projemiz var. Bunları da hayata geçirerek hep birlikte ilçemizi geliştirmeye ve değiştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Toplantının sonunda yabancı uyruklu vatandaşlar kendilerini dinlemelerinden dolayı Başkan Atabay’a teşekkür ederken, bu tür toplantıların belirli aralıklarla düzenlenmesi temennisinde bulundular.