Germencik ilçesi Hıdırbeyli Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda Cafer M. (19), ağılından kuzusunu çaldığını ileri sürdüğü Aziz Akbıyık’ın (38) tarlasına çalışmaya gittiği sırada önünü kesip orakla saldırıp ardından tüfekle ateş etti. Ağır yaralanan ve can havliyle olay yerinden kaçan Aziz Akbıyık, kardeşinin bakkal dükkanı önünde kanlar içerisinde yere yığıldı. Akbıyık, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Cinayetin ardından Cafer M. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ALIN TERİYLE ÇALIŞIYORDU

Kuzu cinayetiyle ilgili öldürülen Aziz Akbıyık’ın eşi Zuhal Akbıyık, yaşananları anlattı. Kocasının iftiraya uğradığını dile getiren acılı eş Akbıyık, “Aziz’le 5 yıldır evliydik. Fakirdik ama hiç kimsenin malında gözümüz olmadı. Alın teriyle çalışıp evini geçindirmeye çalışıyordu. Eşimin kimseyle bir husumeti de yoktu. Aynı mahallede yaşadığımız Cafer Mesut’un ağılından bir gece yarısı 02.00-03.00 saatlerinde kuzu çalınmış. Annesi oğluna kuzuyu eşimin çaldığını söylemiş. Oysa biz o sıralarda evde uyuyorduk. Jandarma ile evimize geldiler arama yaptılar. En ufak bir iz bulamadılar. Eşim, hırsız yerine konmasına çok üzüldü. Atılan iftiradan dolayı biz de onlardan şikayetçi olduk” dedi.

YUVAMIZ YERLE BİR OLDU

Kocası Aziz Akbıyık’ın tarlasına çalışmaya giderken pusu kurularak öldürüldüğünü dile getiren Akbıyık, “Aziz yanındaki iki işçi ile tarlaya çift sürmeye gidiyordu. Eşimin ayağı şiş olduğundan işçiler önden gitmiş. O arkadan giderken Cafer ile babası Mehmet M. eşime pusu kurmuşlar. Eşim yaralı şekilde kaçmayı başarmış. Kardeşinin dükkanın önünde Aziz’i kanlar içinde yerde gördüm. Aziz’in kollarımda son sözü ‘Bana pusu kurdular, ölüyorum, hakkını helal et’ oldu. Önce eşime iftara atıldı, sonra da suçsuz yere canına kıydılar. Benim yuvamı yerle bir ettiler. Eşimi öldüren Cafer M. ve bize bu iftirayı atanların ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum” diye konuştu.