Buharkent Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ve evinde makinesi bulunan ilçe sakinlerinden oluşan 10 kişilik ekip hiçbir karşılık beklemeden tamamen gönüllülük esasıyla koruyucu maske dikmeye başladı. Belediyenin malzeme temininde bulunarak destek verdiği çalışmada kadınlar tarafından haftada üretilen 2 bin 500 adet maske belediyeye teslim edilip ilçe pazarının kurulduğu günlerde zabıta ekipleri tarafından halka ücretsiz bir şekilde dağıtılıyor. Bu sayede Buharkent’te hiçbir şekilde maske sorunu yaşanmazken birlik, beraberlik ve dayanışma örneği sergileniyor.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Konuyla ilgili konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunay Artuğer, "Maskeye olan ihtiyacın artmasından sonra kurum olarak bizler vatan ve millet için ne yapabiliriz düşüncesiyle yola çıktık. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Erol'la görüşerek malzeme için finansman desteğini aldık. Akabinde giyim öğretmenimiz Ayşe Avnal kursiyerlerimiz ve vatandaşlarımızla görüşüldükten sonra gönüllü olarak maske dikimine basladık ve devam etmekteyiz. Basta Sayın Kaymakamımız Kemal Ülkü ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Erol'a, kurs öğretmenimize, üretim yapan emektar kursiyerlerimiz ve Buharkent halkına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

EROL: TEŞEKKÜR ETTİ

Belediye Başkanı Mehmet Erol da yaptığı açıklamada, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında , ilçemiz pazar yerinde vatandaşlarımıza ve Pazarcı Esnaflarımıza dağıtılmak üzere maske dikimi yapıldı. Maske dikiminde emeği geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, kursiyerlerine ve katkıda bulunan vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunarım" ifadelerini kullandı.