Aydın'ın Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı Havuz Yanı’ndaki alanda dikimi gerçekleştirilen fidanların yanına Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fotoğrafı konuldu. Etkinliğe Aydın Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Barış Altıntaş, CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Yılmaz Tilki, CHP Efeler İlçe Başkanı Artuğ Akosman ve CHP Efeler Gençlik Kolları önceki dönem Başkanı ve CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkan adayı Mustafa Dinç katıldı. Etkinlikte konuşan Başkan Tilki, “Denizlerin demokrasi mücadelesini sürdürüyoruz. Canlarını verdikleri bu dava bizim de davamızdır. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Eski başkan Dinç ise “Tam bağımsız Türkiye yolunda can veren Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygıyla anıyorum. Emperyalizme karşı mücadeleleri mücadelemizdir” diye konuştu.
Başkan Akosman da “Kendi hayatlarını Türkiye'nin bağımsızlığına adadılar. Deniz Gezmiş'i, Yusuf Aslan'ı ve Hüseyin İnan'ı saygı ve özlemle anıyoruz” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Meclis üyesi Altıntaş ise “Özgür ve demokratik bir Türkiye yolunda mücadele eden ve genç yaşlarında idam edilen Denizler’i saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.