İYİ Parti Söke Belediye Meclis Üyesi Adem Efe, koronavirüs salgını nedeniyle meclis toplantılarının ertelenmesinden ötürü 31 Mart 2019’dan bu yana geçen 1 yıllık sürece ilişkin meclis toplantısında yapacağı değerlendirme konuşmasını kamuoyuna yazılı basın açıklamasıyla duyurdu. Söke’de CHP listesinden meclis üyesi seçilen İYİ Partili 4 meclis üyesi olarak kendi parti çatıları altında 2019 yılı Eylül ayı sonunda belediye meclisinde grup kurduklarını belirten Adem Efe, “Meclis çatısı altında gerek encümende ve ihtisas komisyonlarında, gerekse bizzat sahada Söke halkımızla yakın temas halinde olarak bize iletilen taleplere çözüm aradık ve önümüzdeki süreçte de aramaya devam edeceğiz. Önümüzdeki 4 yıllık zaman diliminde de daima önceliğimiz Söke’ye hizmet olacaktır” dedi.

“YAKIN İŞ BİRLİĞİ VE UYUM İÇERİSİNDEYİZ”

İYİ Parti’nin Söke Belediye Meclis Üyeleri Turgay Avcı, Mehmet Mert ve Neslihan Koyuncuoğlu ile birlikte Söke halkının kendilerine vermiş oldukları görevin 1 yılını geride bıraktıklarını belirten Adem Efe, “İYİ Parti Söke Belediye Meclisi Üyesi olarak 1 yıllık görev sürem dahilinde gücüm yettiğince verilen görevi layıkıyla yerine getirmek öncelikli vazifem oldu. Söke halkının çıkarları doğrultusunda yapılması gerekenleri çok iyi biliyoruz ve bu doğrultuda da Söke Belediye Başkanımız Levent Tuncel ve CHP’li meclis üyeleriyle birlikte yakın iş birliği ve uyum içinde görevimizi layıkıyla sürdürdüğümüze inanıyoruz. Geride kalan 1 yıl süresince Söke halkımızdan bizlere gelen bazı talepleri ilgili mercilere ileterek çözümler aradık ve bazı sorunların çözüme kavuşturulmasında da büyük ölçüde mesafeler katettik. Geriye dönük bakıldığında elbette bir takım eksikliklerimiz olabilir. Bu bakımdan demokrasi kültürümüzün bir gereği olarak eleştiriye de açığız fakat İYİ Parti olarak Söke’ye iyi geldiğimizi sahada halkımızın yakın ilgisinden ve bize ileterek sorunlarına çözüm aramalarından da çok net anlıyoruz. Bu anlamda Söke’nin menfaatlerini her anlamda önde tuttuğumuzun bilinmesini de önemle istiyoruz” diye konuştu.

“BU DÖNEM GÜZEL HİZMETLER HAYATA GEÇECEKTİR”

31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından meclis üyeleri arasından yapılan seçim sonucunda Encümen üyeliği görevinin yanı sıra Belediye Meclisi’ndeki 3 ihtisas komisyonunda da görev aldığını belirten Adem Efe, “Bu ihtisas komisyonları, Meslek Odaları ve Sorunları Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu ile 5 Yıllık Çalışma ve Yatırım Programını Hazırlama Komisyonu’dur. CHP’den istifa etmemizin ardından kanun gereği ayrıldığımız 3 komisyonda da kısa süreliğine de olsa önemli kararlar alınmasına vesile olarak Sökemizin geleceğine bir nebze de olsa ışık tuttuk ve türlü sorunlara çözümler aradık. Halihazırda encümen üyeliği görevim de devam ediyor. Bizim için kalem kalem yapılmasına vesile olduklarımızı saymaktansa verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmek, Söke halkına karşı vicdani sorumluluğu hesaba katarak iş ve icraat üretmek daha da önemlidir. Bu nedenledir ki Sökelilere ve partililerimize her fırsatta ve sorulduğunda türlü gelişmeler hakkında da bilgi vermeye ve aydınlatmaya da çalıştık. Söke esasen bu dönem geçmiş dönem olduğu gibi büyükşehir, küçükşehir çekişmesi değil doğru ve dürüst hizmet beklemektedir. İşte biz tam da bunun tesisi için bu görevlere talip olduk. Sökemizde bu dönem gerek büyükşehir ve gerekse ilçe belediyemiz eliyle çok güzel hizmetler hayata geçecektir. Bu döneme Söke’de hayata geçen eserler damga vuracak” dedi.

“LİMA A.Ş EN İSTİKRARLI DÖNEMİNİ YAŞIYOR”

İYİ Partili meclis üyeleri olarak milli ve manevi değerler ışığında, modern ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile Söke halkının menfaatine olacak her hizmete kesintisiz destek vermeye ve etkin görevlerle Söke halkına hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Adem Efe, “Ben aynı zamanda belediyemizin iktisadi teşebbüsü olan Lima A.Ş’nin de yönetim kurulu başkan yardımcısıyım. Geçen dönem LİMA A.Ş’nin bugüne kadar ki en yüksek ticari karını elde ettik. Lima A.Ş’de gayet uyumlu bir yönetim var. Lima A.Ş. olarak Söke’ye yeni kafeteryalar kazandırmak için de çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte göreve gelir gelmez Lima A.Ş’de yaptığımız alt yapı değişikliğiyle kurduğumuz otomasyon sistemi sayesinde daha sağlıklı ve kontrol edilebilir bir sistem oluşturduk. Sonuç itibariyle meclis çatısı altında da Millet İttifakı olarak uzlaşı ve işbirliği içerisinde sağduyuyla görevimizi sürdürüyoruz. Görev süremin 1. yılında tüm Söke halkına şükranlarımı sunar, her zaman eğrisi doğrusu ile oturup konuşmak, türlü sorunlarına çözümler aramak, fikir alışverişi ve istişarelerde bulunmak için de daima yanlarında olduğumuzun bilinmesini isterim” diye konuştu.