Söke’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklama sonrasında teyakkuz halinde olan ekipler, ilçedeki kritik yerlerde bulunan deşarj noktalarında çalışma yaptı. Meteoroloji’den yapılan şiddetli yağış uyarısı tüm Aydın’da olduğu gibi Söke’de ASKİ ekiplerini harekete geçirdi. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Söke’de bulunan tüm kanallarda ve menfezlerde temizlik çalışması yapılırken, Cumartesi gecesi başlaması beklenen şiddetli yağışla ilgili olarak da nöbetçi ekipler kuruldu.

"MUHTARLAR RAHAT NEFES ALDI"


Sabaha karşı yağışın başlamasıyla beraber Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli’nin koordinasyonunda tüm ekipler sıkıntı yaşanabilecek mahallelerin muhtarlarıyla görüşerek olumsuz bir durum olup olmadığını sordu. Aşırı yağış alan bölgelere oluşturulan ekipler giderek sıkıntı yaşanmaması için çalışma yürüttü. Şiddetli yağışın hasarsız atlatılması için ASKi ekiplerinin titiz çalışması sayesinde olası felakete yol açmasından endişe edilen yağışlar hasarsız atlatıldı. ASKİ’nin zamanında müdahalesi nedeniyle rahat nefes alan Söke Ziraat Odası ve Pamukçular Mahalle Muhtarı Mustafa Tanyeri ile Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.

“ÖZLEM ÇERÇİOĞLU BİZİ SAHİPSİZ BIRAKMADI”


ASKİ ekiplerinin çalışmasından çok memnun olduklarını söyleyen Kisir Mahalle Muhtarı Baki Suna, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na bizi sahipsiz bırakmadığı için teşekkür ediyoruz. Sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, yıllardır bizi olumsuz etkiliyordu. Bundan 20-25 gün evvel ASKİ ekiplerinin kanallarda ve menfezlerde temizlik çalışması yapması bizi rahatlattı. Saat 6 gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Fatih Akkentli beni arayıp bir sıkıntı olup olmadığını sordu. Ben de ilerleyen saatlerde kendisine haber vereceğimi söyledim. Kendileri saat 10:30 itibariyle mahallemize gelerek çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerini yönlendirdiler. Özlem Başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ASKİ OLASI SIKINTILARIN ÖNÜNE GEÇTİ”


Söke Ziraat Odası Başkanı ve Pamukçular Mahalle Muhtarı Mustafa Tanyeri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Çok şiddetli bir yağmura maruz kaldık. ASKİ ekiplerini aradığımız andan 15 dakika sonra olay yerine gelip çalışma yaptılar. Büyükşehir Koordinatörü Fatih Akkentli ASKİ ekipleriyle beraber çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde bize verdiği önemden dolayı teşekkür ediyoruz. ASKİ ekiplerinin kısa süre önce kanal ve menfez temizlik çalışması yapması önemli bir sorunun önüne geçti. Kısa süreli sorun yaşanan bölgelerde ASKİ ekiplerinin müdahalesi olası sıkıntıların önüne geçti” diye konuştu.

“TALİMAT ÇERÇİOĞLU’NDAN GELDİ”


Çalışmaları yerinde inceleyen Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla 24 saat teyakkuz halinde olduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu, bir gün öncesinden tüm arkadaşlarımıza talimat vererek Meteoroloji’nin mesajını iletmişti. Yine dün akşam saat 01:00 itibariyle sabaha karşı şiddetli bir yağış olacağını belirterek teyakkuz halinde olmamızı söyledi. Biz de bu talimat üzerine Cuma günü oluşturduğumuz ekibe bir ekip daha ilave ettik. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı acil müdahale edebileceğimiz noktaları tespit ettik ve sabah 6 itibariyle sahaya çıktık” dedi.

“MUHTARLARIMIZLA SÜREKLİ DİYALOG HALİNDEYİZ”


Başkan Çerçioğlu’nun talimatının ardından yağmurlarda sıkıntı yaşayabilecek mahalleleri arayarak durumları hakkında bilgi aldıklarını söyleyen Akkentli, “Bilgi alır almaz derhal ekiplerimizi yönlendirdik. Muhtarlarımızla sürekli diyalog halindeyiz. Sökemizin içerisinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Özellikle dağ mahallelerimizde arkadaşlarımız ciddi bir önlem aldı. Muhtarlarımıza uyumlu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımıza da Kisir ve Pamukçular Mahallesi’nde yaşanan sıkıntıyla ilgili bilgi verdik, kendisi de derhal Fen İşleri ekiplerini yönlendirdi. Ekiplerimiz şu anda çalışmalara başladı” diye konuştu.