İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık’ın İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener’e yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Başkan Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, Alıcık’a tavsiyede bulunarak mübarek Ramazan ayında bulundukları makamları kin nefret ifadeleriyle kirletmemesi gerektiğini ifade etti.

“DÖRT KOLDAN SALDIRIYA GEÇTİLER”

Genel Başkan Meral Akşenir’in sisli havada yol göstermesi bakımından açıklamalarının ve paylaştığı bilgilerin çok değerli olduğunu dile getirerek yazılı açıklamasında, “Genel Başkan Sayın Meral Akşener'in 28 Nisan 2020 Çarşamba günü Habertürk'te Fatih Altaylı ile yaptığı Teke Tek programında söyledikleri milletimiz tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. Şüphesiz ki bu sisli havada yol göstermesi bakımından Genel Başkan Sayın Meral Akşener'in açıklamaları ve paylaştığı bilgiler çok değerlidir. Ancak, sosyal medyada ki troller başta olmak üzere bir takım çevreler, gerçeklerin çok net paylaşıldığı bu programdan aşırı rahatsız oldular ve dört koldan saldırıya geçtiler” dedi.

“KİBİR ABİDESİ”

Akşener’in açıklamalarından MHP İl Başkanı Haluk Alıcık’ın da rahatsız olduğunu dile getiren Başkan Sarı, “Aşırı rahatsız olanlardan biri de, Meral Hanım'ın MHP'de ki genel başkan adaylığı sırasında Sayın Meral Akşener'e imza ve destek açıklaması için ön almaya çalışan, Nazilli'de ağırlamak için büyük gayret gösteren eski Nazilli Belediye Başkanı şu an ki MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık oldu. Alıcık, Belediye Başkanı olana kadar inançlarının peşinden giden birisiydi. Belediye başkanlığında ise ihtiraslarının peşinde kibir abidesi haline gelen Haluk Alıcık, makamın verdiği güç ile önce kendi kimliğini, sonra dava arkadaşlarını ve nihayet Nazilli Belediyesini kaybetti” dedi.

“ALICIK'IN SİYASETTE Kİ ZİKZAKLARI HERKESİN MALUMU”

Haluk Alıcık'ın siyasette ki zikzakları herkesin malumu olduğunu ifade eden Cemal Sarı, “O'nun, biz İYİ Partilileri anlamasını beklemiyoruz. Çünkü İYİ Partililer onurlu bir duruşun, kişisel ihtiraslardan arınmış bir inanmışlığın mükemmel bir örneğidir. Bu nitelikleri ile İYİ Parti ruhunu Haluk Alıcık'tan kavrama erdemini zaten beklemiyoruz. Bütün bunlarla beraber, toplumsal birliğimiz, siyasi nezaketimiz ve geçmişin hatıraları adına bugüne kadar MHP'nin kurumsal kimliğine karşı olumsuz bir beyanımız olmadı. Ancak, bizim bu hassasiyetimize rağmen MHP'nin Haluk Alıcık gibi bazı yöneticileri bu nezaketimizi kavrayamadı ve İYİ Parti'ye saldırmayı siyasetlerinin gereği olarak gördüler.”

“SANDIKTA BÜYÜK BİR TOKAT YEMİŞTİR”

Alıcık’ın 29 Nisan'da kendi sosyal medyasından yapmış olduğu açıklamada içinde biriktirdiği kini ve öfkeyi deşarj ettiğini belirten Sarı, “Haluk Alıcık, aslında 31 Mart 2019 tarihinde kaybettiği Nazilli Belediye Başkanlığı'nın içinde biriktirdiği kini ve öfkeyi deşarj etmiştir. Alıcık, her türlü kirli oyununa rağmen, uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığı Nazilli'de 31 Mart'ta seçmenden sandıkta büyük bir tokat yemiştir. Şimdi ise oy veren, vermeyen tüm Nazilli'ler İYİ Parti'li yeni belediye başkanı Sayın Kürşat Engin Özcan'ın bir yıl içindeki yüksek performansını alkışlıyor ve Haluk Alıcık ile kaybettiği yıllara acıyor. Ve artık Kürşat Engin Özcan olduğu sürece Nazilli'de Haluk Alıcık'ın esemesi dahi okunmayacağını herkes gibi Haluk Alıcık'ta biliyor ve görüyor” şeklinde konuştu.

“HALUK ALICIK ÇILDIRDI”

İşte bu psikolojik durumun her gün Haluk Alıcık'ı çıldırttığını ifade eden Başkan Sarı, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'le ve İYİ Parti ile ilgili yapmış olduğu çirkin açıklamalar bu psikolojik atmosferin bir tezahürüdür. Dolayısıyla çok ciddiye alıp detaylı cevap verilecek ifadeler olmamakla birlikte, kamuoyunun takdirine sunmak için birkaç hususu hatırlatmakta fayda olacağını düşünüyorum. İlk olarak Türk Milliyetçiliğinin merkezinin kendi partisi olduğunu iddia eden Haluk Alıcık ve yol arkadaşları Türk Milliyetçiliğini söylem ve eylemleriyle ayaklar altına almış olan AKP'ye teslim olmuşlardır. Türk Milliyetçilerinin yeni adresi 25 Ekim 2017 tarihinden itibaren İYİ Parti olmuştur. Ve biz bu adreste Türk Milliyetçileri olarak, inandığımız tüm değerlerimizin bize yüklediği tarihi bir görevi yerine getirmenin mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Alıcık, 2018 yılında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in evine gece bir grubun saldırısını demokratik bir hak olarak ifade etmiş. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in evine gece baskın yapmak savunulacak bir durum değil utanç duyulacak yüz karası bir durumdur. Bir kadının evinin önüne gece yarısı gidilip, ev mahrumiyetine dokunulması, demokratik bir hak olamaz. Bu durumun bir İl başkanı tarafından takdirle karşılanması bir akıl tutulmasıdır. Alıcık'ın kadınlara yönelik üslubu da kamuoyunun malumudur. Ama 5 sene önce belediye başkanı olduğu dönemde baş tacı yaptığı bir siyasetçiye "İp'in müdiresi" ifadesi tam da kendisine yakışır bir karakter yansımasıdır. Alıcık, açıklamasında "Biz kökünü inkar etmiş mahluklardan değiliz" demiş. Çok şükür biz, bizi ve tüm milletimizi mahluk olarak değil, Yüce Allah'ın yarattığı şerefli bireyler olarak görürüz. Terör destekçileri hariç; bize oy verenlere de, vermeyenlere de, tercihlerine de saygı duyarız. Onlar gibi aşağılamayız. Alıcık, İYİ Parti'den, partilerine geçeceklere kapılarının açık olduğunu ifade etmiş. Bunlar ya sayı saymayı bilmiyorlar ya da hesap yapmayı. Kendilerine tavsiyem 24 Haziran 2018 ve 31 Mart 2019 seçimlerinin tahlillerini yapsınlar, beceremiyorlarsa biz gönderelim. Kim nereye gitmiş orada görecekler. Bu kafayla gittikleri sürece de geri kalan ülkücü kardeşlerimizde İYİ Parti saflarında yerlerini almaya devam edeceklerdir. İYİ Partilileri MHP'ye çağıran İl başkanına tavsiyemiz; öncelikle siz kendinize sahip çıkın”

“İLLA EDEP İLLA EDEP VE SONRA SİYASET”

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı açıklamasının sonunda Haluk Alıcık'a tavsiyelerde bulunarak, “Mübarek Ramazan ayında başka bir tavsiyemiz, bulundukları makamları kin ve nefret ifadeleriyle kirletmemeleridir. Türk-İslam Ülküsü'ne sık sık vurgu yapan Haluk Alıcık'a son söz Yunus Emre'den, Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep; ediler ilim geride, illa edep illa edep ve sonra siyaset” diyerek açıklamasına son verdi.