Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun talimatıyla Söke’de Çeltikçi Mahallesi’nde bulunan Bayındır Caddesinde 10 bin metrekarelik sıcak asfalt ve kaldırım yenileme çalışmaları başladı.

170 ABONENİN PARSEL BAĞLANTILARI DEĞİŞTİRİLDİ


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Söke’nin merkez mahallelerinde başlatılan altyapı ve sıcak asfalt seferberliği Bayındır Caddesi ile devam ediyor. Çeltikçi Mahallesi Bayındır Caddesi’nde başlayan içme suyu alt yapı yenileme çalışmaları kapsamında 2 bin 500 metrelik şebeke hattı yenilenirken, cadde üzerindeki 170 adet abonenin parsel bağlantıları da değiştirildi.

“ALT YAPI BİTTİ SIRA ÜST YAPI DA”


Başkan Özlem Çerçioğlu’nun yakından takip ettiği çalışmalar kapsamında ASKİ ekipleri içme suyu parsel bağlantıları, yağmur suyu kanalları, ana içme suyu borularında gerekli yerlerde değişim, mazgallar gibi alt yapı çalışmalarını tamamlandı. İlk kat döküm işleminin tamamlanmasının ardından kaldırım çalışmalarının da bitilmesi ile son kat sıcak asfalt atımının yapılmasıyla birlikte Söke halkı dört dörtlük bir caddeye daha kavuşmuş olacak. Yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, ”Söke geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde yatırımlarını alıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Çerçioğlu’nun talimatları ile bugüne kadar Söke’ye 120 milyonluk yatırım yapıldı. Her geçen gün yeni ve güçlü projeler de gelmeye devam ediyor. Bugünde Söke’mizde güzel bir proje daha yapılıyor” dedi.

“10 BİN M2 SICAK ASFALT YAPACAĞIZ”


Bayındır Caddesi’nde bugün itibariyle sıcak asfalt çalışmalarına başlandığını belirten Akkentli, ”Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu Bayındır Caddesi’ndeki çalışmaları an ve an takip ediyor. Saat 10 buçuk itibariyle Bayındır Caddesi’ndeki sıcak asfalt çalışmasına başladık. Yaklaşık 20 araç, makina ve ekipmanla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bin 200 metre mesafede iki kat asfalt çalışması yapacağız. Şu anda ilk kat asfalt çalışması yapılıyor. Hava şartları izin verdiği sürece çalışmamız devam edecek. İlk kat bittikten sonra kaldırım çalışmaları tamamlanacak ve akabinde son kat asfaltı dökülecek. Söke'nin önemli bir caddesiydi. Geçen hizmet döneminde diğer alt yapı kurumlarının çalışmaları tamamlanmadığından dolayı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız seçimin hemen akabinde çalışmaların tamamlanması talimatını verdi. Önce altyapı çalışmalarını tamamladık hemen akabinde de asfalt çalışmasına başladık. 10 bin m2 sıcak asfalt yapılacak” diye konuştu.

“KISA SÜRE İÇİNDE HİZMETE AÇILACAK”


Daha önce Söke’de Başkan Çerçioğlu’nun talimatıyla yeni görünüme kavuşan Faik Kocagöz, Albayrak, Atatürk, Kurtuluş, Mehmet Semerci, Önder Özokumuşoğlu, Mustafa Kemal Atatürk, Sekiler Caddeleri gibi Bayındır Caddesi’nin de çok güzel bir görünüme kavuşacağını söyleyen Akkentli, “Bayındır Caddesi’ni de kısa süre içerisinde hizmete açmak istiyoruz. Sökemize hayırlı uğurlu olsun. Özlem Başkanımız Söke’ye ayrı bir önem veriyor. Kendisine de an itibari ile çalışmaların başladığı bilgisini verdik. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam edip bitirilmesi talimatını verdi. Tüm Sökeli hemşerilerimize sevgi saygılarını iletti” diye konuştu.