Didim’de 1 Mayıs kutlamaları sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelmesinden dolayı Didim Kaymakamlığına yapılan başvuru neticesinde 30 Nisan Perşembe günü kutlandı. Kent meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasına her sendikadan 1’er kişi katılırken, basın açıklamasında sosyal mesafe kuranlına riayet edildi.

“SENDİKALARDAN 1 TEMSİLCİ YER ALDI”


Basın açıklamasında DİSK Genel İş, KESK’e bağlı SES, Eğitim Sen, BES, Didim Cem evi, CHP Didim ilçe örgütü ile bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Basın açıklaması öncesinde 1 Mayıs’ta hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Grup adına basın açıklamasını Eğitim Sen Didim İlçe Temsilcisi Hıdır Aydın Düzgün okudu. Düzgün açıklamasında; “Bizler bu ülkenin işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri. Bizler bu dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini, alın terimizle, aklımızla, bilgimizle, kısacası emeğimizle üretenler. 2020 1 Mayıs'ında her yıl olduğu gibi umutlarımızla, bilincimizle ve dayanışmamızla bir aradayız. On yıllardır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunamayan bu düzen küresel salgın ile beraber büyük bir uygarlık krizi yaşıyor."

“DÜZEN EMEKTEN YANA DEĞİŞEBİLİR”


Düzgün; "İşte 2020 1 Mayıs'ı bu gerçekliğin en çıplak haliyle görüldüğü ve bunun karşısında işçi sınıfının başka bir dünya, yeni bir toplumsal düzen iradesinin dünya çapında haykırıldığı bir kırılma anı olarak tarihe geçecek. Bugün görüyoruz ki, asıl mümkün olmayan, asıl akıldışı olan bu düzendir. Toplumları hastalığa, dünyayı ekolojik krizlere, üretenleri açlığa, işsizliğe, güvencesizliğe mahkum eden bu düzen Türkiye ve dünya halklarının sırtında bir yüktür. Bu düzenin çarkları bizim emeğimizle, aklımızla, bilgimizle dönüyor, öyle ise biz bu düzeni emekten, demokrasiden, barıştan yana değiştirebiliriz. Biz emekçiler sermaye değil halk egemenliğini esas alan, sömürüye karşı emeğin haklarını koruyan, toplumsal zenginliğe el koyan yüzde 1’in değil toplumun yararını esas alan yeni bir toplumsal düzeni kurmak için seferber olacağız" ifadelerine yer verdi.