1. sınıf hikaye seti, ilkokul 1. sınıf çocuklarına hitaben hazırlanmış ve birden fazla hikaye kitabı içeren setlere verilen genel bir isimdir. Bu setler içerisinde bir seri halinde ya da tamamen farklı öykülerden oluşan hikaye kitapları bir araya gelebilir. Keza yine aynı şekilde, 1. sınıf hikaye seti içerisinde ana kahramanların sabit kalıp farklı maceralara atıldığı öyküler de yer alabilir. Farklı türlere sahip olsalar da aslında tüm 1. sınıf hikaye kitapları aynı amaca hizmet eder: Çocuklara okumayı öğretmek ve var olan yeteneklerini geliştirmek. Zira sizlerin de bildiği gibi okumanın hız kazanması ve kalitesinin artması tamamen pratik yapmak, yani bol bol okumak ile paraleldir. Doğal olarak 1. sınıf hikaye seti oldukça önemli bir eğitim materyalidir. İlköğretim birinci sınıfa giden ve harfleri, heceleri, sözcükleri ve cümleleri tanımaya başlayan çocukların gördüklerini daha ilk anda zihninde çabucak birleştirebilmeleri için daha çok sözcüğe ve cümleye maruz kalmaları gerekmektedir. Yalnızca okuldaki dersler boyunca bunu yapmak ise verimli bir gelişme için yeterli değildir. Bu nedenle de farklı setler satın alınarak okuma eylemi her yere taşınmalıdır. Her alanda olduğu gibi 1. sınıf hikaye seti alanında da pek çok farklı markanın ya da kişinin yarattığı ürünler bulunmaktadır. Dolayısıyla bunlar arasından hangisini seçmeniz gerektiğini kolayca bulamayabilirsiniz. Lakin aşağıda paylaşacağımız ipuçları sizi en kaliteli seçeneğe götürecektir.

1. Sınıf Hikaye Seti Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

1. sınıf hikaye seti alışverişi yaparken bazı bilgileri aklınızda tuttuğunuz ve buna göre ürünleri değerlendirdiğiniz takdirde her açıdan mükemmel bir hediye satın almış olacaksınız. Bu nedenle aşağıdaki değerlendirme unsurlarını dikkate almanızı tavsiye ederiz.
  • Bir 1. sınıf hikaye seti mutlaka pedagojik olarak ve çocuğun algı kapasitesine uygun olmalıdır. Örneğin metin ya da görseller içerisinde hiçbir şekilde müstehcen öğeler, şiddet ve korku unsurları ya da siyasi yahut dini propaganda içerikleri bulunmamalıdır. Bunlara ek olarak metnin dili bir 1. sınıf öğrencisinin anlayabileceği kolaylıkta olmalıdır.
  • 1. sınıf hikaye seti, çocuğun hevesini artıracak bir stile sahip olmalıdır. Ön kapağından arka kapağına uzanan (ki bu her bir kitap için geçerlidir) macera boyunca bol bol görsel içermelidir ki çocuk kitaba baktığı gibi kitaplığının bir köşesinde unutmak istemesin. İri puntolu yazılar, canlılık, doluluk ve renklilik ilginin; ilgi ise zevkle okumanın ilk basamağı olacaktır.
  • Tabii ki tüm bunlara ek olarak 1. sınıf hikaye seti fiziksel olarak sağlam ve dayanıklı olmalıdır. Kaliteli baskı, parlak renkler ve yıpranmayan sayfalar her bir kitapta yer almalıdır.

Bensu 10’lu Hikaye Seti – Öğretmen Evde Yayınları

Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu özelliklere sahip bir 1. sınıf hikaye seti olup olmadığını merak ediyorsanız size mutlulukla yanıt verelim: Tabii ki var! Üstelik oldukça ekonomik bir fiyatla karşılayacak sizi ve tüm beklentilerinize cevap verecek. Öğretmen Evde Yayınları imzalı Bensu 10’lu 1. Sınıf Hikaye Seti, Bensu isimli sevimli bir kızın birbirinden farklı öykülerini bir araya getiren ve 10 adet kitaptan oluşan bir settir. Set içerisindeki toplam 16 sayfalık hikayelerde çocuklara güzel değerler kazandırmakla birlikte eğlenceli bir zaman dilimi sunmak da hedeflenmiştir. Böylece eğlence ve eğitim bir aradadır ve her sayfa hışırtısında daha bir çoğalır! Kıssadan hisse, içerisinde Hasta Ziyareti, Simitler ve Uçurtmalar, Yardımsever Aile, Kâğıttan Hamur, Ben de Hasta Olabilirim, Tohum Topu ile Oynanır Mı, Atatürk’ü Anlamak, Bayram Sevinci, Tatil Başlıyor ve Kedicik Ne İster öykülerinin bulunduğu Bensu 1. sınıf hikaye seti ile çocuklarınız okuma aşkını erkenden edinecek ve kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Eğer ilginizi çektiyse son derece ekonomik fiyatlara sahip olan bu seti ve birbirinden kaliteli diğer 1. sınıf kitapları ürünlerini İlkokul Market üzerinden inceleyebilir ve çocuğunuz için ilköğretimin ilk basamağına bambaşka bir soluk getirebilirsiniz!