Koronavirüs salgını sonrası Aydın’da ortaya çıkan vakalarla ilgili açıklamada bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, ildeki verilerin diğer illerin çok altında olduğunu dile getirdi. Aydın’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının 99 olduğunu belirten Vali Köşger, “Covid-19 nedeniyle ilimizde 5 vatandaş vefat etti. Pozitif sayımız 99 oldu. Hastalarımızdan 70’i iyileşerek normal gündelik hayata döndü. 14 vatandaşımız evlerinde takip edilmişti. 56 vatandaşımız hastaneden taburcu oldu. Hastanelerde 20 vakamız tedavi görüyor. Entübe olan tek vatandaşımız normale döndü. Yoğun bakımda da cüzi sayıda vatandaş bulunuyor” dedi.

"YATAKLARIN DOLULUĞU YÜZDE 60"


Koronavirüs nedeniyle hastanelerin doluluk oranlarının yüzde 60 civarında olduğunu kaydeden Vali Köşger şunları söyledi: “İlimizdeki hastanelerde 500 yoğun bakım ünitesi bulunuyor. Bunların 368’i erişkin yoğun bakım. Atatürk Devlet Hastanesi’nin doluluk oranı yüzde 78. Bunun dışındaki hastanelerde doluluk oranı yüzde 60 doluluk seviyesinde. Bunun için vatandaşa da teşekkür etmek lazım. Elzem olmayan durumlar dışında hastaneye gitmiyorlar. Diğer hastaların tedavi olduğu yerlerde yoğunluk olmayınca o doktorlar korana ile mücadelede görev aldı. Aydın’da henüz bir şehir hastanemiz yok. Binalarımız eski olmasına rağmen yeterli şekilde hastalar tedavi ediliyor. Yatak ve cihaz bakımından yeterliyiz. Yatak sayısı, sağlık hizmeti açısından ilimizin bir eksiği yok" dedi. Vali Köşger, “Tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız bu süreçte, birinci safta yer alıyor. Doğuda gözünü budaktan esirgemeyen kahraman Mehmetçiğimiz ve polisimiz nasıl mücadele ediyorsa sağlık çalışanları da koronaya karşı aynı ruhla çalışıyor” diyerek sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

AYDINLILAR ALINAN TEDBİRLERE UYUYOR


Aydın’da sokağa çıkma yasağına uyulduğunu ifade eden Vali Köşger, “Sokağa çıkma yasağına uymayanlara gerekli müeyyideler uygulanıyor. Şimdiye kadar jandarma ve polis bölgelerinde 5 milyona yakın sokağa çıkma yasağına uymayanlara cezalar kesildi. Fakat Aydın bu konuda duyarlı. Vatandaşımızın kendi menfaatine olan bir durum. Sosyal mesafeyi riayet etmeyip sokağa çıkmak kendi sağlıkları açısından sakıncalı olan bir durum. Bu bakımdan tüm vatandaşlar tedbirlere uymaya devam etmeli” diye konuştu. Vali Köşger, dış ülkelerden gelerek Aydın’daki yurtlarda 213 Türk vatandaşın da karantina altında olduğunu vurguladı.

NORMALLEŞME ÜLKE GENELİNDE OLACAK


Türkiye ile birlikte Aydın’ın da normalleşme sürecine gireceğine işaret eden Vali Köşger, “Türkiye genelinde bir normalleşme olması lazım. İzmir ve Denizli’de salgın devam ediyorsa, bizim de riskimiz devam ediyor demektir. Ramazan bayramına kadar ülke genelinde durum iyi hale gelir ve herkes normal hayata döner diye umut ediyoruz. Aydın’ı tek başına normalleşme adına adımlar atmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.