Dünyada etkili olan ve Türkiye’de de 2 aydır ölümlere neden olan Korona virüs salgınına rağmen üretime devam eden çiftçilere destek olmak isteyen Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, tarlada hasat yapan enginar üreticilerini ziyaret etti. Ali Korkmaz’a ait enginar tarlasında incelemede bulunan Kaymakam Şahin’e Gölhisar Mahallesi Muhtarı Bülent Yalçın eşlik etti. Tarlada üretim yapan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Şahin, enginar hasadına da katıldı.

ÜRETİM OLMAZSA HAYAT BİTER

Tarımsal üretim desteği için çiftçilerin daima yanında olduklarını belirten Şahin, “Korona virüs salgınının yaşandığı bu dönemde yaşam için en önemli icraat ve meslek tarımsal üretimdir. İnsan hayatının devamı için havadan sonra su ve gıdaya ihtiyaç vardır. Üretim olmazsa hayat biter. Üreten çiftçimiz baş tacıdır” dedi.

GÖLHİSAR ENGİNAR DEPOSU

Gölhisar’da çiftçilerin ürettiği sakız, mor, bayram paşa ve hibrit türündeki enginarların İzmir, Bursa, İstanbul ve Ankara olmak üzere ülkenin değişik bölgelerine gönderildiğini belirten Muhtar Bülent Yalçın ise, “Türkiye’de üretilen enginarın yüzde 16,8’i Aydın’da üretiliyor. Aydın ili enginar üretiminde büyük bir öneme sahip. İlimizde ise en çok üretim Efeler ilçemizin Gölhisar mahallesinde yetiştirilmektedir. Bursa’dan sonra ikinci sırada üretim Aydın ilinde Gölhisar mahallemizdedir. Enginar toprak altı gövdesi çok yıllık, toprak üstü organları tek yıllık olan baş ve yapraklarından çeşitli şekillerde faydalanılan bir sebze türüdür. Taze tüketiminin yanında konserve ve derin dondurulmuş olarak da kullanılmaktadır. Antioksidan kaynağı, karaciğer dostu ve doğal probiyotik olan enginar tam anlamıyla sağlık dostudur” diyerek sadece beslenmek için değil sağlık için de enginarın bolca tüketilmesini önerdi.