Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Oda üyelerine yönelik olarak verilecek kredilerle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Online olarak düzenlenen basın toplantısına oda başkanı Erbaş, yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı. Basın toplantısında konuşan Erbaş, dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görülen Korona virüse (covid 19) karşı dünyanın hazırlıksız yakalandığını ifade etti. Virüsün dünya genelinde sağlık sistemi ile finans ve ekonomik sistemini olumsuz etkilediğini kaydeden Erbaş

“SEKTÖRLERDE DÖNÜŞÜM SİNYALİ”


Türkiye’nin bu süreci dünyaya nazaran daha az bir zararla atlatmaya çalıştığını kaydeden Erbaş sağlık sistemi noktasında virüsün halk arasındaki etkisinin de önemli olduğunu ifade ederek “Bu süreçte maske, kolonya ve dezenfekten gibi unsurların önemi ortaya çıktı.”dedi. Virüsün ardından tarımdan teknolojiye bir çok sektörün artık kendisini dönüştürmek zorunda olabileceğini belirten Erbaş, özellikle Didim ölçeğinde turizm sezonunun sıkıntılı olduğunu ifade etti.

“3 KAMU BANKASI VE DENİZBANKTA KREDİ İMKANI”


Didim’deki turizm sektörleri ile seyahat acentelerinin 2020 yılında para kazanmak yerine ayakta kalma noktasında olduğunu kaydeden Erbaş “oda üyelerimizin ayakta kalması noktasında 3 kamu bankası ile görüşmelerimiz yaptık. Halk Bankasının sunduğu 25 bin TL’lik kredi ile 25 bin TL’lik para kartını oda üyelerimize açtı. Ayrıca Denizbank acılığıyla nefes kredisi imkanları da üyelerimize açıldı. Üyelerimiz nefes kredi noktasında 50 bin ila 100 bin TL arasında kredi imkanı sunulacak.”dedi.
Denizbank Didim Şube Müdürü Hasan Can Turna ise Didim özelinde TOBB’un 3 milyon TL’lik bir kredi imkanı sunduğunu ve 50 bin TL’lik sınırlı olduğunu ifade ederek kredilerin 2020 yılında ödemesiz yıllık yüzde 7,5 faiz oranıyla verildiğini ifade etti.