Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Remzi Çomakçı, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısı ile yazılı açıklama yaptı. Bu yıl 1 Mayıs’ı, koronavirüs salgınının dünya çapında yarattığı yıkıcı etkilerle karşıladıklarını belirten Çomakçı, "Tarihte ilk kez dünya emekçileri 1 Mayıs’ı kitleler halinde alanlarda kutlayamayacak. Ancak eşit, özgür ve insanca bir yaşam için, hakça bir paylaşım için tek ses, tek yürek olacaklar" dedi.
Ülke olarak salgın nedeniyle zor zamanlar yaşadıklarını dile getiren Çomakçı, ekonomik tablonun emekçiler için daha da ağırlaştığını, gelir dağılımındaki eşitsizliğin daha da derinleştiğini ifade etti. Çomakçı, hükümetin sermaye yanlısı politikalarla emekçilerin haklarını daha da budadığını iddia etti.
Taleplerini sıralayan Çomakçı, şunları kaydetti: "Siyasi iktidar, sosyal devlet ilkesinin gereklerini bir an önce yerine getirmeli. Halkın sağlığını, işini korumak için tüm kaynaklar adil ve doğru bir şekilde kullanılmalı. Herkesin güvenle, tüm ihtiyaçları karşılanarak evlerinde kalabilmeleri için gerekli tüm şartlar sağlanmalı. Zorunlu ve acil işler dışındaki tüm işler durdurulmalı. Kredi borçları faiz işletilmeden ertelenmeli, elektrik, su, doğal gaz faturaları devlet tarafından karşılanmalı. Salgın süresince işten çıkarmalar yasaklanmalı, tüm çalışanlara ücretli izin verilmeli, küçük esnaf ve çiftçi desteklenmelidir. Eşit, özgür ve insanca bir yaşam için hakça bir paylaşım düzeni kurulmalıdır."
Emeğin sömürülmesi düzenine, emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma ruhuyla karşı koyacaklarına inandıklarını belirten Çomakçı, bütün emekçilerin temel hak ve ekonomik talepleri için birleştiğinde daha adil ve özgür bir dünyanın kurulacağını bildiklerini söyledi.
Tüm emekçilerden iş yeri ve evlerinin balkon ve pençelerine taleplerini gösteren afiş ve pankartlarla donatmalarını ve 1 Mayıs marşını hep bir ağızdan söylemelerini isteyen Çomakçı, "Salgın koşullarına rağmen balkonlardan birbirimizle kuracağımız gönül köprüsüyle, bu düzenin böyle gitmeyeceğini haykıralım. Yaşasın Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü. Yaşasın 1 Mayıs" dedi.